Argentinië

Bestemmingsinfo | Zuid-Amerika


Hoofdstad: Buenos Aires
Andere grote steden: Córdoba, Rosario, Mendoza en La Plata
Munteenheid: Argentijnse peso (ARS)
Oppervlakte: 2.780.400 km²
Inwoners: 42.192.494 (2012)
 

Argentinië is een land in het zuiden van Zuid-Amerika. Het land grenst in het westen aan Chili, in het noorden aan Bolivia en Paraguay en in het noordoosten aan Brazilië en Uruguay. Daarnaast heeft het in het oosten een lange kustlijn aan de Atlantische Oceaan. Argentinië is na Brazilië het grootste land in Zuid-Amerika en het achtste land ter wereld. Argentinië kent drie verschillende geografische regio’s: de vruchtbare vlaktes van de pampa in het noorden, het hoge Andesgebergte aan de westelijke grens met Chili en de Tierra del Fuego in het zuiden. Veruit het grootste deel van de bevolking woont in de noordelijke helft van het land.

Het noordwesten van Argentinië: palmbomen, wijngaarden en gekleurde bergen.

Het noordwesten van Argentinië: palmbomen, wijngaarden en gekleurde bergen.

Reisinformatie Argentinië

Tijdsverschil:
In Argentinië is het tijdens onze zomertijd 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 4 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Buenos Aires:
11.460 km
Vliegduur:
Ongeveer 14 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Argentinië is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Argentinië.
Visum:

Nee

Reizen naar Argentinië:

Goedkope vliegtickets Argentinië
Vakantie en rondreizen Argentinië

Reizen Argentinië

 

Talen

In Argentinië is Spaans de enige officiële taal. Daarnaast worden er verschillende inheemse talen als het Guaraní (in het noordoosten) en Quechua (in het noordwesten) gesproken.

Beste reistijd Argentinië

De beste reistijd voor het noorden en midden van Argentinië is het voor- en het najaar. In april, mei, september en oktober is de gemiddelde temperatuur daar ongeveer 20 tot 25 graden. Het zuiden van Argentinië, waar het nooit veel warmer wordt dan 15 graden, kun je het beste bezoeken van december tot februari.

Vaccinaties en inentingen

Voor Argentinië worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Argentinië naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 90 procent van de bevolking van Argentinië is rooms-katholiek en daarmee is het de belangrijkste godsdienst van Argentinië.

Populaire bezienswaardigheden

Argentinië is een heel groot land waardoor het lastig is om in een paar weken het hele land te zien. Enkele populaire steden in Argentinië zijn Rosario, Córdoba en La Plata. En natuurlijk hoofdstad Buenos Aires, dat erg Europees aandoet. De belangrijkste bezienswaardigheden in Buenos Aires liggen allemaal vlak bij elkaar in een straal van vijf kilometer. Enkele leuke wijken om te bezoeken zijn La Boca en San Telmo. In het noorden van Argentinië bevinden zich de spectaculaire watervallen van Iguaçu. Verspreid over drie kilometer en precies op de grens met Brazilië (en vlakbij Paraguay) storten maar liefst 270 tot 300 watervallen naar beneden. Het bekendste punt is de Garganta del Diablo, waar veertien watervallen bij elkaar komen. Verder is een bezoek aan de stad Salta in het noorden een aanrader. De stad ligt aan de voet van het Andesgebergte en kenmerkt zich door meerdere koloniale gebouwen. In de Andes zelf bevinden zich verschillende nationale parken. Aan de Atlantische Oceaan is het mogelijk om walvissen, zeeleeuwen, dolfijnen en orka’s te bekijken. De beste plek hiervoor is schiereiland Valdes, vlakbij de stad Puerto Madryn. Vanaf hier kun je met een boot de zee op. In het uiterste zuiden van Argentinië, in Patagonië, kun je kijken naar gletsjers.

Reisgidsen Argentinië

reisgidsen-argentinie

Koop bovenstaande Argentinië reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Argentinië.

 

Door:
Bijgewerkt: 4 juni 2018, 20:58 uur
Categorieën: Zuid-Amerika