Ontdek Argentinië vanuit Salta: 5 leuke tips

Bijzonder

Geen reacties Reageer

 

Salta is een ideale uitvalsbasis om het prachtige natuurschoon in het noordwesten van Argentinië te ontdekken. Huur een auto en verken de bijzondere natuur op je eigen houtje. Tips voor de mooiste en leukste excursies vanuit Salta.

Met haar ligging in Noordwest-Argentinië is Salta niet alleen een goed vertrekpunt voor reizen in dit deel van Argentinië, het is ook de poort naar Bolivia en (het noorden van) Chili. Vanuit Nederland kun je, via een overstap in Buenos Aires, naar Salta vliegen. Veel reisorganisaties bieden dan ook reizen naar Salta aan. Stel je zelf je reis samen, dan is het verstandig om een auto te huren in Salta. Hoewel de afstanden tussen de bezienswaardigheden groot kunnen zijn, is het de leukste manier om het noordwesten van Argentinië te ontdekken. Goede hotels en pensions in Salta zijn er voldoende.

1. Salta

Een rondreis in Noordwest-Argentinië begin je in Salta. Maar vergeet niet om eerst deze prachtige koloniale stad te bezoeken. ‘La Linda’ (de schone), zoals de stad in de volksmond wordt genoemd, heeft toeristen veel te bieden. Denk aan de prachtige kathedraal Iglesia de San Francisco op het centrale plein Plaza 9 de Julio, of aan Cerro San Bernardo. Laatstgenoemde is een berg aan de rand van de stad vanwaar je een verbluffend mooi uitzicht hebt. Je komt boven middels een kabelbaan vanuit het centrum van de stad.

salta argentinie

Iglesia de San Francisco in Salta

2. Purmamarca

Als je vanuit Salta met je huurauto via route 9 naar het noorden van Argentinië rijdt, kom je uit in het slaperige dorpje Purmamarca. De belangrijkste bezienswaardigheden hier zijn de kerk La Santa Rosa de Lima uit 1648 en het centrale marktplein waar indianenvolk hun waar aan de man probeert te brengen. De belangrijkste attractie van Purmamarca is echter de nabij gelegen Cerro de los Siete Colores (de berg met de 7 kleuren). Deze 2100 meter hoge berg beschikt, hoe kan het ook anders, over zeven opvallend horizontaal gestapelde kleuren.

purmamarca argentinie

3. Quebrada de Humahuaca

Als je na je bezoek aan Purmamarca je weg naar het noorden vervolgt, dan kom je uit in Quebrada de Humahuaca. Al duizenden jaren is deze vallei onderdeel van de belangrijke handelsroute Camino Inca, als verbinding tussen het Andesgebergte en het lager gelegen achterland. De vallei kenmerkt zich naast haar prehistorische waarde vooral door de opvallende roodkleurige bergen. In de vallei zijn de dorpen Humahuaca en Tilcara de moeite van het bezichtigen waard. In de Quebrada de Humahuaca, ook wel ‘vallei van de schilders’ genoemd, zijn veel wandelroutes uitgezet. Een aanrader om uit te stappen en er doorheen te wandelen.

quebrada humahuaca argentinie

4. Salinas Grandes

Het is vanuit Purmamarca ook mogelijk om Ruta Nacional 52 naar het westen te nemen. De route is al een attractie op zich. Ondanks dat je in korte tijd bijna 2000 meter klimt tot een hoogte van 4200 meter (tip: drink voldoende water) en veel haarspeldbochten passeert, zie je onderweg veel vrachtverkeer die zichtbaar moeite heeft met het hoge stijgingspercentage. Route 52 is één van de belangrijkste handelsroutes over de Andes naar Chili. Nadat je de top hebt bereikt daal je af naar 3350 meter boven zeeniveau, waar de Salinas Grandes op je wachten. Dit enorme zoutmeer is een belangrijke inkomstenbron voor dit deel van Argentinië.

salinas grandes argentinie

5. Quebrada de Cafayate

Op ongeveer 3 uur rijden ten zuiden van Salta ligt Quebrada de Cafayate, ook wel aangegeven als Quebrada de las Conchas. Dit is een schilderachtige vallei dat zich over maar liefst 75 kilometer uitstrekt en volledig wordt doorkruist door route 68, een uitstekend geasfalteerde weg tussen Cafayate en Salta. Het ene uitzicht is nog mooier dan het andere. Met Cafayate is gelijk één van de belangrijkste wijnstreken van Argentinië genoemd. Hier wordt de beste witte wijn geproduceerd. In Cafayate kun je verschillende wijnbodega’s bezoeken en wijnen proeven.

quebrada cafayate argentinie

Na iedere bocht is het uitzicht in Quebrada de Cafayate nóg mooier

Reizen en vliegtickets Argentinië

Er gaan dagelijks rechtstreekse en indirecte vluchten vanuit Nederland of grensluchthavens naar Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. Vanuit Buenos Aires kan er worden overgestapt op binnenlandse vluchten naar Salta, bijvoorbeeld met KLM-partner Aerolineas Argentinas. Kijk voor de goedkoopste vliegtickets naar Argentinië op World Ticket Center. Of vergelijk alle ticketprijzen op Skyscanner. Vergeet vervolgens niet om een auto te huren in Salta.

Argentinië reizen

Ga je liever met een georganiseerde reis naar Argentinië? Kijk dan eens op de websites van Argentinië online, FOX Vakanties, SNP Natuurreizen en Djoser die reizen naar Salta, Argentinië aanbieden.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *