Fotoreportage: trektocht door besneeuwd Patagonië

Reportages

Geen reacties Reageer

 

Wie een bezoek brengt aan Zuid-Amerika mag Patagonië eigenlijk niet overslaan. Mariëlle trok de wandelschoenen aan en maakte een prachtige fotoreportage van haar trektocht door de besneeuwde bergen en gletsjers van nationaal park Los Glaciares.

Nationaal park Los Glaciares ligt in het zuidwesten van Argentinië, niet ver van de grens met Chili. Voor veel mensen is dit park dé reden om naar Zuid-Amerika te gaan. Niet voor niets staat Parque Nacional Los Glaciares al sinds 1981 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het park bevinden zich bergen, meren en bossen, maar het meest tot de verbeelding spreken de enorme gletsjers, waarvan de Perito Morenogletsjer de bekendste is. Maar liefst 30 procent van het park bestaat uit ijsvlaktes, het grootste gebied buiten Antarctica.

Wandelen in Los Glaciares

Er worden verschillende wandeltochten door Patagonië aangeboden. Zo ook door het nationale park Los Glaciares. Omdat het park uit onberekenbare delen bestaat doe je er verstandig aan het gebied in te trekken onder begeleiding van een gids. Veel wandelingen door zuidelijk Patagonië beginnen in het dorpje El Chaltén, praktisch op de grens met Chili.

Het terrein onderweg is erg divers. Er zijn voldoende vlakke stukken waar je volop van het uitzicht kan genieten, maar ook stukken waar geklommen moet worden. Bijvoorbeeld op besneeuwde hellingen waar de adem even in je keel stokt om de volgende stappen te zetten. Aan water onderweg overigens geen gebrek. De stroompjes uit de bergen bieden erg schoon drinkwater. En het is nog gratis ook.

De wandelingen vertrekken uit El Chaltén, vanwaar je al zicht hebt op Cerro Fitzroy.

In El Chaltén heb je zicht op de 3375 meter hoge Cerro Fitz Roy.

Het wandelpad naar Cerro Fitz Roy.

Het wandelpad naar Cerro Fitz Roy.

De trektocht begint eenvoudig.

De trektocht begint eenvoudig.

park-los-glaciares

laguna-de-los-tres

Laguna de los Tres.

Laguna de los Tres.

Een condor volgt de groep op weg naar de top.

Een condor volgt de groep op weg naar de top.

Glacier Rio Blanco en Laguna Sucha.

De Rio Blanco gletsjer en Laguna Sucha.

Tot slot de wereldberoemde Perito Morenogletsjer.

Tot slot de wereldberoemde Perito Morenogletsjer.

Reizen naar Patagonië

De meeste rondreizen in Argentinië beginnen in hoofdstad Buenos Aires. Wil jij net als Mariëlle door naar Patagonië? Er zijn verschillende Nederlandse reisorganisaties die reizen naar Patagonië aanbieden. Kijk voor de mooiste reizen op de websites van FOX Vakanties, SNP Natuurreizen en Argentinië online.

Chili en Argentinie reizen

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *