Iguazu watervallen: de mooiste van Zuid-Amerika

Bijzonder

Geen reacties Reageer

 

Wat je zeker moet doen als je in Zuid-Amerika bent? De Iguazu watervallen bezoeken! Deze spectaculaire watermassa bevindt zich op de grens van Argentinië en Brazilië heeft een stevige plek in de lijst met mooiste watervallen ter wereld.

Verspreid over drie kilometer en precies op de grens van Argentinië en Brazilië en op steenworp afstand van het drielandenpunt met Paraguay storten de watervallen van Iguazu (in het Spaans Las cataratas de Iguazu en in het Portugees Foz do Iguaçu) naar beneden. Het totaal aantal watervallen in het gebied bedraagt maar liefst 270 tot 300. Het bekendste punt van de Iguazu watervallen is de Garganta del Diablo, dat ‘keel van de duivel’ betekent. Daar komen in totaal veertien watervallen bij elkaar.

De grens van Argentinië en Brazilië loopt dwars door de watervallen heen, maar het grootste gedeelte (ongeveer 80 procent) bevindt zich op Argentijns grondgebied. De watervallen zijn onderdeel van twee nationale parken: Nationaal park Iguazú in Argentinië en Nationaal park Iguaçu in Brazilië. Daar leven onder andere bruine capucijneraapjes en coati’s (neusbeertjes). Beide parken zijn in de jaren tachtig van de vorige eeuw op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst.

iguazu-watervallen-argentinie-brazilie

Garganta del Diablo

Iguazu watervallen bezoeken

De watervallen van Iguazu zijn zowel vanuit Argentinië, Brazilië als Paraguay goed te bereiken. De drie landen beschikken allen over een stad in de omgeving van de watervallen. In Argentinië is dat Puerto Iguazú, in Brazilië heet deze stad Foz do Iguaçu en in Paraguay biedt Ciudad del Este een goede uitvalsbasis. Vanuit deze drie steden worden meer dan genoeg excursies naar de watervallen aangeboden.

Om bij de Iguazu watervallen te komen zijn verschillende opties mogelijk. Zo wordt in Zuid-Amerika veelvuldig gebruik gemaakt van uitstekende lange afstandsbussen. Bijvoorbeeld vanuit de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires of vanuit São Paulo in Brazilië. Hoewel de ritten lang kunnen duren zijn de bussen van alle gemakken voorzien. De beenruimte is niet te vergelijken met de krappe Europese busmaatschappijen en er wordt (warm) eten aan boord geserveerd.

Het is ook mogelijk om naar de Iguazu watervallen te vliegen. Zowel aan de Argentijnse als Braziliaanse zijde bevindt zich een luchthaven. De meeste mensen gaan echter met het vliegtuig naar de Iguazu watervallen in Argentinië, die middels een overstap vanuit Nederland goed te bereiken is.

Reizen naar de Iguazu watervallen

Er gaan wekelijks directe en indirecte vluchten vanuit Nederland of grensluchthavens naar Buenos Aires in Argentinië en São Paulo en Rio de Janeiro in Brazilië. In deze steden kan worden overgestapt op binnenlandse vluchten naar de Iguazu watervallen. Kijk voor de goedkoopste vliegtickets naar de Iguazu watervallen op Vliegtickets.nl (korting met Air Miles) en World Ticket Center.

Brazilie reizen

Boek jij liever een georganiseerde (rond)reis naar Argentinië en Brazilië, waarbij je ook een bezoek brengt aan de watervallen van Iguazu? Kijk dan eens op de websites van Argentinië online, Brazilië online, Sawadee en SNP Natuurreizen. Zij bieden allen reizen naar de Iguazu watervallen aan.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *