Speelstad WK voetbal uitgelicht: São Paulo

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

In een korte serie besteden we aandacht aan de drie speelsteden van Oranje op het WK voetbal in Brazilië. Deze keer São Paulo, waar het Nederlands elftal op 23 juni haar laatste groepswedstrijd tegen Chili speelt. Wat is er in São Paulo te doen?

São Paulo ligt in het zuidoosten van Brazilië, aan de Atlantische Oceaan. Met ongeveer 12 miljoen inwoners in de stad en 22 miljoen in de agglomeratie (de niet-geregistreerde mensen in de favela’s niet meegeteld) is São Paulo de grootste stad van het land, van Zuid-Amerika en tevens één van de grootste steden ter wereld. De skyline van de stad wordt gedomineerd door hoogbouw. São Paulo is de stad met één van de hoogste concentraties woontorens ter wereld. Het telt meer dan 18.000 gebouwen met minimaal vijftien verdiepingen, waardoor je gerust kunt spreken van een ‘concrete jungle’.

São Paulo is niet alleen de grootste stad van het land, het is tevens de rijkste stad en het financiële centrum. Alleen in New York vind je meer helikopters en prive-vliegtuigen. Heb jij niet zoveel geld om een helikopter te betalen, dan kun je gebruik maken van het moderne metrosysteem, dat tot de beste van de wereld wordt beschouwd. In de stad wonen zeventig verschillende nationaliteiten. Dit zie je terug in de keuken. In São Paulo kun je kiezen uit 52 keukens en 2500 restaurants.

sao-paulo

Culturele hoofdstad

Hoewel São Paulo niet bekend staat als mooie stad, is er voor cultuurliefhebbers genoeg te doen. Naast vele parken, de grootste dierentuin van Brazilië, een prachtig aquarium en de kathedraal van São Paulo beschikt de stad over een aantal goede musea. De mooiste musea zijn ongetwijfeld het São Paulo Art Museum (MASP) en het Pinacoteca do Estado (State Art Gallery). Voetballiefhebbers mogen uiteraard het Museu do Futebol niet missen. In dit museum staat de geschiedenis van het Braziliaanse voetbal tentoongesteld. In plaats van tussen de hoogbouw te lopen is het misschien ook wel eens leuk om die gebouwen van bovenaf te zien. In de 168 meter hoge Edificio Itália bevindt zich een uitkijkplatform.

Ga jij liever de stad uit? Dan Op 190 km afstand vind je Ilhabela dat ‘mooi eiland’ betekent. Het eiland heeft prachtige ongerepte stranden en bestaat voor 85 procent uit beschermd tropisch regenwoud.

Reizen naar São Paulo

Er gaan dagelijks rechtstreekse en indirecte vluchten vanuit Nederland of grensluchthavens naar Brazilië. Vanuit Nederland vliegt KLM rechtstreeks naar São Paulo. Andere luchtvaartmaatschappijen die (met tussenstop) naar Brazilië vliegen zijn: TAP Portugal, Iberia, Air France, Lufthansa, Turkish Airlines en British Airways. Kijk voor de goedkoopste vliegtickets naar Brazilië op World Ticket Center.

Ga je liever met een georganiseerde reis naar Brazilië? Kijk dan eens op de websites van Brazilië online en Kuoni die reizen naar Brazilië aanbieden.

Arrangementen WK 2014

Sunweb is partner van de KNVB en biedt arrangementen aan naar het WK voetbal in Brazilië. Boek je WK reis dus via Sunweb met Oranje voordeel.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *