Wat te doen in Buenos Aires?

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Argentinië, het land van Evita, Messi en koningin Maxima. De meeste reizigers beginnen hun Argentinië rondreis in hoofdstad Buenos Aires. Maar wat te doen in Buenos Aires? Deze bezienswaardigheden mag je zeker niet overslaan.

Buenos Aires, vaak afgekort tot BA, is met 12 miljoen inwoners één van de grootste steden ter wereld. Bij aankomst met het vliegtuig is goed te zien hoe groot het Parijs van Zuid-Amerika is. In totaal heeft Buenos Aires 48 barrios (wijken), ieder met hun eigen identiteit. En daarom is Buenos Aires een goed vertrekpunt voor je rondreis door Argentinië. Wij hebben acht attracties en bezienswaardigheden in Buenos Aires geselecteerd die je minimaal gezien of gedaan moet hebben voor je Argentinië verder gaat verkennen.

Avenida 9 de Julio

De obelisk op Avenida 9 de Julio is hét middelpunt van de stad. Met de metrostations in de buurt een handige plek om je citytrip Buenos Aires te beginnen. Leuk weetje: met maar liefst twintig rijstroken is Avenida 9 de Julio de breedste straat ter wereld. De afstand van stoep tot stoep is 140 meter. Om naar de andere kant van de straat te komen zit er niks anders op dan de straat oversteken. Er is namelijk geen voetgangerstunnel.

obelisk-buenos-aires

Teatro Colón

Niet ver van de obelisk op Avenida 9 de Julio staat één van de meest herkenbare gebouwen van de stad: Teatro Colón. Meer dan 3500 mensen kunnen in dit theater van voorstellingen genieten. Is je Spaans niet zo goed? Je kunt er overdag ook rondleidingen krijgen in verschillende talen.

teatro-colon-buenos-aires

Plaza de Mayo

In 1810 werd op Plaza de Mayo de onafhankelijkheid van Argentinië uitgeroepen. Het is dan ook één van de belangrijkste locaties van het land. Opvallend is het roze gebouw aan de kop van het plein: Casa Rosada. Het is de zetel van de Argentijnse regering. Op het plein zelf vind je veel protestdoeken. Bijvoorbeeld over het beleid van de overheid. Iedere maand komen de Dwaze Moeders op Plaza de Mayo bijeen.

plaza-mayo-buenos-aires

La Boca

De wijk La Boca is een echte arbeiderswijk, inclusief de bijbehorende armoede en criminaliteit. Hoe anders is dat in Caminito, het toeristische deel van de wijk met haar opvallende gekleurde huizen. Voor voetballiefhebbers is de wijk ook bekend om La Bombonera, het voetbalstadion van Boca Juniors dat aan de rand van Caminito staat. Het wordt afgeraden buiten het toeristische gebied van La Boca te komen.

la-boca-buenos-aires

De zondagmarkt van San Telmo

Iedere zondag tussen 10.00 en 16.00 uur wordt de kilometerslange straat Defensa omgedoopt tot marktplein. De zondagmarkt van San Telmo trekt vele bezoekers die willen genieten van de sfeer, tangodansers en muziek door straatartiesten, of die willen neuzen tussen de antieke spullen die worden aangeboden.

markt-san-telmo-buenos-aires

Voetbal in Buenos Aires

Voetbal en Argentinië is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook in het voetbalgekke Buenos Aires kun je eigenlijk niet om deze populaire volkssport heen. Iedere wijk heeft haar eigen voetbalclub. Een aantal bekende voetbalclubs in Buenos Aires is River Plate (zie foto), Boca Juniors, Velez Sarsfield, Independiente, Racing Club en San Lorenzo. Bezoek een wedstrijd om de passie van de Argentijnen met eigen ogen te zien.

river-plate-buenos-aires

Recoleta begraafplaats

In de wijk Recoleta wonen de welgestelden van Buenos Aires. Waar de wijk echter vooral bekend om is, is haar begraafplaats. Op het kerkhof van Recoleta, dat vol staat met de mooiste gebouwtjes, liggen vele invloedrijke Argentijnen. De bekendste persoon op deze begraafplaats is Evita Peron. Aan het begin van de begraafplaats kun je een plattegrond krijgen om het familiegraf van Duarte te vinden.

evita-peron-buenos-aires

Palermo Viejo

Palermo is de grootste barrio van Buenos Aires en de laatste jaren erg in opkomst. Met name Palermo Viejo waar de restaurantjes, café’s en boetiekjes als paddestoelen uit de grond schieten. Voordeel is dat het minder toeristisch is dan San Telmo. Ook kun je in deze wijk uitstekend op stap. Leuk detail zijn de vele muurschilderingen die je her en der in Palermo ziet.

palermo-buenos-aires

Vervolg Argentinië rondreis

Na je bezoek aan Buenos Aires is het tijd om Argentinië verder te verkennen. Ga je eerst naar het noorden, bijvoorbeeld om de bijzondere omgeving van Salta te ontdekken of om je te vergapen aan de Iguazu-watervallen? Of ga je juist naar de gletsjers van Patagonië in het zuiden van Argentinië en Chili? Je kunt je Argentinië rondreis ook combineren met een bezoek aan Montevideo, de hoofdstad van Uruguay.


Reizen naar Argentinië

Er gaan dagelijks rechtstreekse en indirecte vluchten vanuit Nederland of grensluchthavens naar Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. Kijk voor de goedkoopste vliegtickets naar Buenos Aires op Vliegtickets.nl (korting met Air Miles) en World Ticket Center. Of vergelijk de prijzen van alle airlines op Skyscanner (tip).

Ga je liever met een georganiseerde reis naar Argentinië? Kijk dan eens op de websites van Argentinië online, Djoser, FOX Vakanties en Kras.nl die rondreizen naar Argentinië aanbieden.

Argentinië reizen

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *