De Argentijnse Grand Canyon: Quebrada de Cafayate

Bijzonder

Geen reacties Reageer

 

In het noordwesten van Argentinië, aan de voet van het Andesgebergte, bevindt zich een fascinerend natuurverschijnsel. Quebrada de las Conchas, ook wel Quebrada de Cafayate genoemd, mag zich met recht de Argentijnse Grand Canyon noemen.

Quebrada de Cafayate is een vallei dat zich over maar liefst 75 kilometer uitstrekt en volledig wordt doorkruist door route 68, een mooi geasfalteerde weg tussen Salta en Cafayate. Het bijzondere landschap in het park is in de loop der jaren ontstaan. Regen en wind hebben de vallei prachtig gevormde rotsformaties en bergen gegeven. Bang om de mooiste formaties te missen hoef je niet te zijn. Langs route 68, tevens de enige weg door de vallei, zijn de mooiste rotsformaties met namen aangegeven. Enkele populaire ‘fotostops’ zijn El Anfiteatro, Garganta del Diablo en Los Castillos.

Los Castillos

Los Castillos

De gevarieerde landschappen in de vallei worden begeleid door de rivier Rio de las Conchas. De combinatie met de vele gekleurde bergen en rotsen, die zijn ontstaan doordat de bodem hier regelmatig van samenstelling veranderd, geven iedere honderd meter een volledig nieuw en spectaculair uitzicht.

Overigens is het aan te raden af en toe even uit te stappen en een stukje van de weg af te wandelen. Grote kans dat je guanaco’s, condors, berggeiten of vossen spot.

De meeste parkbezoekers combineren Quebrada de Cafayate met een wijntour in Cafayate. De overgang bij het verlaten van het park is vooral in het zuiden erg bijzonder. Passeer je eerst de ene na de andere schilderachtige rotsformatie, daar rij je niet veel later letterlijk tussen de wijnvelden van Cafayate door. Mocht je in de vallei nog bewolking hebben gehad, dan kun je buiten het park gegarandeerd de zonnebril opzetten. Cafayate claimt namelijk 365 dagen zon per jaar te hebben.

quebrada de las conchas

Quebrada de Cafayate bezoeken

Quebrada de Cafayate ligt in het noordwesten van Argentinië, aan de voet van het Andesgebergte. De vallei is eenvoudig te bereiken via de beroemde route 68. Deze geasfalteerde weg verbindt Salta, de hoofdstad van de regio en een goede uitvalsbasis voor dagtochten, met wijndorp Cafayate. 

De meeste mensen zullen het park vanuit Salta bezoeken, dat beschikt over een luchthaven. Vanuit hoofdstad Buenos Aires gaan dagelijks meerdere vluchten naar Salta. Daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van de dagelijkse en luxe langeafstandsbussen naar Salta of Cafayate.

Zowel vanuit Salta als Cafayate zijn er georganiseerde excursies naar Quebrada de Cafayate te boeken. Ook is het mogelijk om een auto te huren in Salta, zodat je zelf kunt bepalen waar en hoe lang je stopt. Het boeken van een huurauto kan eenvoudig vanuit Nederland.


Reizen en vliegtickets Argentinië

Er gaan dagelijks rechtstreekse en indirecte vluchten vanuit Nederland of grensluchthavens naar Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. Vanuit Buenos Aires kan er worden overgestapt op binnenlandse vluchten naar Salta, bijvoorbeeld met KLM-partner Aerolineas Argentinas. Kijk voor de goedkoopste vliegtickets naar Argentinië op World Ticket Center. Of vergelijk alle ticketprijzen op Skyscanner. Vergeet vervolgens niet om een auto te huren in Salta.

Argentinië reizen

Ga je liever met een georganiseerde reis naar Argentinië? Kijk dan eens op de websites van Argentinië online, FOX Vakanties en Djoser die reizen naar Argentinië aanbieden.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *