Guatemala

Bestemmingsinfo | Noord-Amerika


Hoofdstad: Guatemala-Stad
Andere grote steden: Mixco, Villa Nueva en Petapa
Munteenheid: Guatemalteekse quetzal (GTQ)
Oppervlakte: 108.889 km²
Inwoners: 14.099.032 (2012)
 

Guatemala is een land in Midden-Amerika in het continent Noord-Amerika. In het westen en noorden grenst Guatemala aan Mexico, in het oosten aan Belize, in het zuidoosten aan Honduras en in het zuiden aan El Salvador. Daarnaast heeft het met de Grote Oceaan in het zuidwesten en de Golf van Honduras (Caribische Zee) in het oosten ook kustlijn. Het landschap wordt in het midden en noordwesten van het land gedomineerd door bergketens en vulkanen. De kuststreek in het zuidwesten is daarentegen relatief vlak en in het noorden is een groot kalksteenplateau.

Het Meer van Atitlán.

Het Meer van Atitlán.

Reisinformatie Guatemala

Tijdsverschil:
In Guatemala is het tijdens onze zomertijd 8 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is er 7 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Guatemala-Stad:
9100 km
Vliegduur:
Ongeveer 11 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Guatemala is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Guatemala.
Visum:
Nee
Reizen naar Guatemala:

Goedkope vliegtickets Guatemala
Vakantie en rondreizen Guatemala

Goedkoop vliegen

 

Talen

In Guatemala is Spaans de officiële taal. Een groot deel van de bevolking spreekt echter één van de 21 Mayatalen.

Beste reistijd Guatemala

Guatemala is het beste te bezoeken tussen november en april. Het is dan gemiddeld 23 graden in Guatemala. Tussen mei en oktober heb je veel tropische buien in Guatemala.

Vaccinaties en inentingen

Voor Guatemala worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Guatemala naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer de helft van de bevolking van Guatemala is rooms-katholiek. Ook het protestantisme is met 40 procent dominant in Guatemala. Daarnaast wordt door een klein deel ook nog verschillende Mayareligies aangehangen.

Populaire bezienswaardigheden

Guatemala is net als buurlanden Belize en Mexico een land waar je nog veel restanten van bouwwerken uit de Mayatijd kunt vinden. De grootste toeristische trekpleister in Guatemala is dan ook Mayastad Tikal, in het noorden van het land. Dit beroemde culturele erfgoed ligt midden in het regenwoud El Peten en je vindt er verschillende ruïnes van tempels, paleizen en terrassen. In Tikal, dat op de Werelderfgoedlijst staat, bevindt zich ook de hoogste piramide uit de Mayatijd (65 meter). Het gebied rond deze Mayastad is tevens uitgeroepen tot nationaal park. Enkele andere Mayalocaties in de buurt zijn Aguateca, Dos Pilas, El Mirador en Nakbé. Met Lago de Atitlán heeft Guatemala nog een mooi nationaal park. Het meer in dit park wordt omringt door drie hoge vulkanen. Met de markt van Chichicastenango beschikt het land ook over de grootste markt van Midden-Amerika. Op donderdag en zondag kun je hier vrijwel alles kopen, van handgemaakte kleden tot eten en van potten en pannen tot bloemen. De 300 meter lange azuurblauwe waterplateaus van Semuc Champey worden beschouwd als de mooiste plek van Guatemala. Ook kun je hier grotten bekijken. Tot slot hoofdstad Guatemala-Stad. Hier kun je onder andere musea bezoeken met attributen uit oude inheemse culturen.

Reisgidsen Guatemala

reisgidsen-guatemala

Koop bovenstaande Guatemala reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Guatemala.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 13:51 uur
Categorieën: Noord-Amerika