4x doen tijdens een rondreis in Guatemala

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Ga je backpacken of maak je een rondreis door Guatemala, dan kun je niet om de rijke geschiedenis van het land heen. Guatemala heeft net als Belize en Mexico veel restanten van bouwwerken uit de Mayatijd. Vier bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen in Guatemala.

Vergeleken met buurland Mexico is Guatemala een ondergeschoven kindje op toeristisch gebied. Veel toeristen combineren een vakantie in Guatemala dan ook met Mexico en/of Belize, waardoor niet alle hoogtepunten van het land worden aangedaan. En dat is zonde. Guatemala heeft reizigers namelijk meer dan genoeg te bieden. Vier must-do’s tijdens een rondreis in Guatemala:

1. Meer van Atitlán

Met het Meer van Atitlán (Lago de Atitlán), in het zuidwestelijke deel van Guatemala, heeft het land nog een mooi nationaal park. Het meer in dit park, dat zich op een hoogte bevindt van maar liefst 1500 meter, wordt omringt door twaalf hoge vulkanen. De twaalf vulkanen zijn vernoemd naar de twaalf apostelen. Een goede uitvalsbasis, en tevens de grootste en meest toeristische plaats in de omgeving, is het stadje Panajachel. Vanuit deze plaats heb je bovendien een schitterend uitzicht over het helderblauwe water van het Meer van Atitlán.

meer van atitlan guatemala

2. Maya-stad Tikal

Erg origineel is het niet, maar een bezoek aan Guatemala is niet compleet zonder een bezoek aan Maya-stad Tikal. Ooit was Tikal, dat in het noorden van het land ligt, één van de grootste steden van Guatemala. Tegenwoordig is het een cultureel erfgoed midden in het regenwoud El Peten. In Maya-stad Tikal, dat is opgeslokt door nationaal park Tikal, vind je verschillende ruïnes van tempels, paleizen en terrassen. Hoogtepunt is de hoogste piramide uit de Mayatijd, Piramide IV (65 meter). Een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Tikal is het stadje Flores. Enkele andere Mayalocaties in de buurt zijn Aguateca, Dos Pilas, El Mirador en Nakbé.

mayastad-tikal-guatemala

3. De markt van Chichicastenango

Met de markt van Chichicastenango beschikt het land over de grootste markt van Midden-Amerika, die iedere donderdag en zondag door duizenden Maya’s wordt bezocht. De markt bevindt zich in en rondom de St. Thomaskerk. Je kunt hier vrijwel alles kopen, van handgemaakte kleden tot eten en van potten en pannen tot bloemen. In het middelste deel van de markt vind je de eettentjes. Bezoek je de ‘Chichi-markt’, sla dit deel dan niet over. Laat je er de lekkerste gerechten opdienen, zoals de tortillas die door de vrouwen luidruchtig worden gebakken!

markt-chichicastenango-guatemala

4. Waterplateaus van Semuc Champey

In het midden van het land, in de regio Alta Verapaz, vind je de waterplateaus van Semuc Champey. Velen beschouwen deze 300 meter lange azuurblauwe waterplateaus als de mooiste plek van Guatemala. De natuurlijke turkoisegekleurde poelen liggen boven de rivier Cahabón tussen steile bergwanden verscholen. De waterplateaus kunnen het beste vanuit de Maya-stadjes San Agustín Lanquín of Cobán worden bezocht. Wacht niet te lang, want de poelen worden meer en meer door toeristen ontdekt. Naast de plateaus is er een mogelijkheid om de talloze grotten te bewonderen.

Reizen naar Guatemala

Verschillende reisorganisaties bieden (rond)reizen naar Guatemala aan, in veel gevallen gecombineerd met een bezoek aan Mexico of Belize. Nederlandse aanbieders met reizen in Guatemala zijn TUI.nl, Djoser en FOX Vakanties. Bij Mexico online is het mogelijk om je reis naar Mexico aan de hand van bouwstenen te combineren met Guatemala.

Auto huren? Go alamo.nl

Boek je liever een losse vlucht naar Guatemala? Kijk voor de goedkoopste vliegtickets naar Guatemala-Stad op World Ticket Center. Of start je rondreis door Guatemala in Mexico en boek een vliegticket bij TUI.nl

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *