Combi Mexico, Guatemala en Belize: tempels, indianen en strand

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Wie een ruime twee weken of misschien zelfs drie weken de tijd heeft, kan in Midden-Amerika een mooie afwisselende rondreis maken. Combineer bijvoorbeeld Mexico met de aangrenzende buurlanden Guatemala en Belize.

Vlieg naar de Mexicaanse stad Cancún (tickets zijn vaak ook nog eens voordelig geprijsd), maak een rondje over het schiereiland Yucatán en vervolg je reis in buurlanden Guatemala en Belize. Zo kun je van alle drie de beste plekken meepikken en een ideaal rondje samenstellen.

Start in Mexico: bijkomen aan het strand en de eerste koloniale steden

Na aankomst in Cancún reizen wij het liefst meteen door naar Playa del Carmen, een kustplaats een uurtje verderop. Het is een fijne plek om even bij te komen van de lange vlucht en je jetlag weg te luieren in een hangmat met uitzicht op de Caribische zee. Via een aantal koloniale steden reis je vervolgens Mexico door. De grote plaats Merida met haar vele pleinen, het gele dorp Izamal en de pastelkleurige vestingstad Campeche: allemaal hebben ze hun eigen sfeer.

mexico-reis-san-cristobal-chamula

Richting de Mexicaanse hooglanden: Mayatempels en kleurige indianendorpen

Volgende stop op de route: de groene en broeierige jungle, waarin de tempelruïnes van Palenque liggen verscholen. Diep in woud zijn ze goed bewaard gebleven, waardoor veel van de Mayageschiedenis kon worden ontcijferd. Na je tempelbezoek kun je even afkoelen in de hooglanden van Mexico. Je rijdt door de bergen naar de plaats San Cristobal de las Casas in de provincie Chiapas. Hier kun je in indianendorpen in de buurt kennismaken met oude tradities en gewoonten. De oorspronkelijke bevolking loopt hier nog rond in traditionele geborduurde rokken en poncho’s.

mexico-reis-palenque-tempel

Steek de grens over: een kratermeer in Guatemala

Na een lange, mooie rit door de bergen kom je in Guatemala aan bij het meer van Atitlán. De plek staat bekend om de vulkanen rondom het meer, die een prachtig uitzicht garanderen. Het dorp Panajachel heeft een grote markt waar je op zoek kunt gaan naar souvenirs. Ook een optie is naar een van de uitzichtpunten te wandelen, zodat je het meer met de vulkanen nog beter kunt bewonderen.

guatemala-reis-lago-atitlan-vulkaan

guatemala-reis-tortillas-bakken

Guatemalteekse tempels en brulapen in de jungle

Flores, een knusse stad aan een meer in het noorden van Guatemala,  is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de tempels van Tikal. Ga ’s ochtends héél vroeg naar de tempels voor de beste beleving: terwijl de nevel net optrekt tussen de ruïnes, betreed je het park. De complexen liggen veel meer verscholen dan in Palenque en steken mysterieus boven het bladerdek van het oerwoud uit.

guatemala-reis-tikal-tempels-jungle

Belize: relaxte reggaesfeer op een tropisch eiland

Tijd voor een swingend eind: op naar het eilandje Caye Caulker! In Belize zijn latino-invloeden gemixt met Caribische sferen. Zo spreken ze er Engels in plaats van Spaans en draaien ze reggae in plaats van salsa. De levensleus op Caye Caulker is ‘go slow’ en overal hangt de bevolking lekker rond om de laatste eilandroddels uit te wisselen. Na een wandeling door de onverharde straten kun je ‘s avonds lekker uit eten. Vis natuurlijk, want waar eet je nog een bord verse kreeft voor zo’n tien dollar?

belize-reis-caye-caulker

Bovenstaand artikel werd geschreven door Edith Huntink van Mexico online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Zin gekregen in je eigen rondreis? Bij Mexico online stel je je eigen, individuele reis samen aan de hand van bouwstenen. De reisspecialisten kennen het land zelf goed. Als je je wensen doorgeeft, stellen ze een reis op maat voor je samen. Of kies voor een individuele rondreis, waar al voor je gepuzzeld is.

Ben je in Mexico geweest en wil je je ervaringen en tips met ons delen? Laat dan hieronder een reactie achter, dat vinden we leuk om te lezen!

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *