Verenigde Staten

Bestemmingsinfo | Noord-Amerika


Hoofdstad: Washington D.C.
Andere grote steden: New York, Los Angeles, Chicago en Houston
Munteenheid: Amerikaanse dollar (USD)
Oppervlakte: 9.629.091 km²
Inwoners: 313.847.465 (2012)
 

De Verenigde Staten van Amerika (VS) is een land in Noord-Amerika en grenst in het noorden aan Canada en in het zuiden aan Mexico. Ten westen van het land ligt de Grote Oceaan, in het oosten heeft het een kustlijn aan de Atlantische Oceaan en ten zuiden van de Verenigde Staten ligt de Golf van Mexico. Het land bestaat uit vijftig staten en het district Columbia. Van deze vijftig staten liggen Alaska en Hawaï gescheiden van het vasteland. Daarnaast behoren ook nog verschillende eilandgebieden in de Caribische Zee en de Grote Oceaan tot het land. De grootste en bekendste zijn Puerto Rico, Guam, Amerikaans Samoa, de Amerikaanse Maagdeneilanden en de Noordelijke Marianen. Het landschap van de Verenigde Staten is erg gevarieerd. Zo heeft het kustvlaktes, bergen, woestijnen, bosgebieden, savannes en vulkanen. Op Hawaï zijn daarnaast veel tropische regenwouden en Alaska wordt voor een groot deel gedomineerd door toendra's. Hoewel Washington D.C. de hoofdstad is, is New York veruit de grootste stad van het land.

The Big Apple: New York City.

The Big Apple: New York City.

Reisinformatie Verenigde Staten

Tijdsverschil:
De Verenigde Staten valt in maar liefst zes verschillende tijdzones. In het uiterste oosten (zoals in New York en Washington DC) is het 6 uur vroeger dan in Nederland. Deze tijd neemt toe naarmate je westelijker gaat. In het westen (bijvoorbeeld in Los Angeles) is er 9 uur tijdsverschil met Nederland tijdens zowel de zomer- als wintertijd. In Alaska is het 10 uur vroeger dan in Nederland.
Afstand A'dam-Washington D.C.:
6200 km
Vliegduur:
Ongeveer 8 uur naar de oostkant van de Verenigde Staten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in de Verenigde Staten is een paspoort noodzakelijk.
Visum:

Ja (ESTA USA of vooraf ESTA aanvragen)

Reizen naar Verenigde Staten:

Goedkope vliegtickets Verenigde Staten
Vakantie en rondreizen Verenigde Staten

Bouw je eigen Amerika reis met Amerika online

 

Talen

In de Verenigde Staten is Engels de enige officiële taal. Daarnaast worden door de immigranten nog vele andere talen gesproken zoals onder andere Spaans, Frans en Chinees.

Beste reistijd Verenigde Staten

Hoewel de temperaturen erg verschillen is de beste reistijd voor het hele land tussen mei en oktober. De temperatuur schommelt in het hele land dan tussen de 20 en 30 graden. In het midden van de Verenigde Staten kan het in de zomermaanden echter een stuk warmer worden met temperaturen die kunnen oplopen tot 40 graden.

Vaccinaties en inentingen

Voor de Verenigde Staten zijn geen vaccinaties noodzakelijk.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over de Verenigde Staten naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 80 procent van de bevolking van de Verenigde Staten is christelijk, waarvan ongeveer 55 procent protestants is. Verder zijn er nog kleine groepen moslims, joden en boeddhisten. Ongeveer 15 procent is niet gelovig.

Populaire bezienswaardigheden

De Verenigde Staten van Amerika is een heel groot land waardoor het lastig is om in een paar weken het hele land te zien. Het is daarom verstandig om vooraf goed te bepalen welke delen je van het land wil zien. Vergeet ook niet om vooraf eerst een ESTA aan te aanvragen. Het is echter onmogelijk om alle mooie plekken van de Verenigde Staten op te noemen. Daarom een kleine selectie.

Oost-Amerika
De meest aansprekende stad in het noordoosten van de Verenigde Staten is New York. The Big Apple trekt jaarlijks miljoenen toeristen die genieten van de mooie musea, het Vrijheidsbeeld, de Empire State Building, Times Square, de Brooklyn Bridge, Central Park en haar vele andere bezienswaardigheden. Andere interessante steden in het noordoosten zijn Chicago, Boston, Washington D.C. en Philadelphia. Op de grens met Canada liggen de Niagara Watervallen, die tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld behoren. Voor meer rust ga je naar Lake Michigan, waar je talloze leuke stadjes hebt om volledig tot rust te komen. In het zuidoosten van de Verenigde Staten ligt de staat Florida. De 'Sunshine State' bezit enkele beroemde pretparken als Walt Disney, Sea World en Universal Studios. In Key West kun je de prachtige architectuur ontdekken en het Everglades National Park bezit unieke flora en fauna. In dit park kun je verschillende boottochten maken. Andere leuke plaatsen in het zuidoosten zijn Miami, New Orleans, Houston en Nashville.

West-Amerika
Waar de meeste mensen het oosten van de Verenigde Staten bezoeken vanwege de steden, wordt het westen vooral aangedaan om haar prachtige natuur en nationale parken. Zo worden Grand Canyon National Park, Yosemite National Park, Bryce Canyon National Park en Yellowstone National Park vaak gecombineerd tijdens een Amerika rondreis in het westen. In het westen vind je daarnaast de Rocky Mountains, die van Mexico tot Alaska lopen. Enkele mooie steden in het westen van de Verenigde Staten zijn San Francisco, Los Angeles, San Diego, Denver, Seattle en Phoenix. Ook Las Vegas is door haar vele casino's en bijzondere hotels een bezoek waard.

Reisgidsen Verenigde Staten

reisgidsen Verenigde Staten

Koop bovenstaande Verenigde Staten reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over de Verenigde Staten.

 

Door:
Bijgewerkt: 17 januari 2020, 8:35 uur
Categorieën: Noord-Amerika