Holland, een stukje Nederland in de Verenigde Staten

Bijzonder

Geen reacties Reageer

 

De VOC heeft wereldwijd voor veel Nederlandse invloeden gezorgd. In de Verenigde Staten, in het stadje Holland in Michigan, doen ze het anders. Daar hebben ze ons land gewoon een klein beetje nagebouwd, inclusief molens en klompendans.

Het is een vreemde gewaarwording als je de stad binnenrijdt en her en der Nederlandse vlaggen en een groot bord met Tulip City, de bijnaam van Holland, ziet. De stad werd in 1847 gesticht als een nederzetting van Nederlandse Calvinisten onder leiding van de afgescheiden dominee dr. A.C. van Raalte. Hoewel nog slechts weinig mensen in Holland de taal machtig zijn, is men trots op hun Nederlandse afkomst. Zo kun je in winkels stroopwafels, beschuit en andere Nederlandse lekkernij kopen en kun je op de plaatselijke universiteit kiezen om Nederlands te studeren.

Tulip Time Festival

Om te laten zien waar de roots van de stad liggen, wordt sinds 1930 ieder jaar het Tulip Time Festival gehouden. Tijdens dit festival worden de straten in Holland versierd met maar liefst zes miljoen tulpen en vindt in het centrum van het stadje een heuse klompendans met duizend in oude klederdracht gestoken dansers plaats. Dat veel mensen van dit bijzondere stukje Nederland in de Verenigde Staten willen genieten blijkt wel uit de bezoekersaantallen. Jaarlijks komen meer dan een miljoen mensen op het Tulip Time Festival af. Wil jij een keer dit bijzondere evenement bijwonen? Bezoek dan de website van het Tulip Time Festival. Het festival vindt volgend jaar plaats van 3 tot 10 mei 2014.

Dutch Village

Dat de inwoners van Holland geen genoegen nemen met een week Nederlandse folklore blijkt wel uit het feit dat aan de rand van de stad een heus amusementspark uit de grond is gestampt. In Dutch Village, zoals het park heet, waan je je heel even in Nederland. Bij het binnenrijden van het park komt een grote molen je al tegemoet en wapperen de twaalf provincievlaggen van Nederland trots in de wind. Verder vind je er straatnamen als Het Park, Marktstraat en Zuiderzeeweg, zijn er tal van kleine ‘Nederlandse’ winkeltjes zoals een klompenmaker en kaasboer en is er een klein stukje Giethoorn nagebouwd. Klik hier voor de website van Nelis’ Dutch Village

molen holland michigan

holland michigan

Hoe kom je er?

Holland ligt in de staat Michigan, in het noordwesten van de Verenigde Staten. De stad ligt vlakbij Lake Michigan en is eenvoudig via Interstate 196 te bereiken.

De meeste mensen zullen vanuit Chicago of Detroit naar Holland rijden. Beide steden liggen op een vergelijkbare afstand van Holland en beschikken over een internationale luchthaven. Ook is het mogelijk om met de trein naar Holland te gaan. Het Amtrak treinstation ligt pal naast Windmill Island Gardens in Holland.

Reizen en vliegtickets Amerika

Er gaan dagelijks rechtstreekse en indirecte vluchten vanuit Nederland of grensluchthavens naar Chicago en Detroit. Enkele luchtvaartmaatschappijen die naar Chicago O’Hare International Airport en Detroit Metropolitan Wayne County Airport vliegen zijn KLM, Lufthansa, Air France, Aer Lingus, United Airlines en US Airways. Kijk voor de goedkoopste vliegtickets naar de Verenigde Staten op World Ticket Center (tip). Of vergelijk alle ticketprijzen op Skyscanner.

Boek je liever een complete reis naar de Verenigde Staten, inclusief vlucht en hotels? Kijk dan eens naar de aanbiedingen van TUI.nl, FOX Vakanties en NRV Holiday.

Holland in 3 op Reis

Ben je benieuwd geraakt naar Holland, Michigan? Op zondag 17 november 2013 zat Floortje Dessing met het tv-programma 3 op Reis in het Amerikaanse Holland.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *