De mooiste landen om op de fiets te verkennen

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Fietsen en vakantie is een heerlijke combinatie. De fiets is een ideaal vervoermiddel om de mooiste plekken over heel de wereld te ontdekken. Maar wat zijn nou de mooiste landen om per fiets te verkennen? Dat lees je hier.

Volgens ANWB-Magazine zijn de tien mooiste landen om per fiets te verkennen: Cuba, Groot-Brittannië, India, Laos, Malawi, Peru, Senegambia, Slovenië, Tadzjikistan en USA. Wij gaan in op de top 3: Cuba, Laos en USA.

Cuba

Cuba is een prachtig eiland met vele verschillende landschappen. Oost-Cuba is erg aan te raden om per fiets te verkennen, veel ruiger en rustiger dan West-Cuba. Het merendeel van het eiland bestaat uit vruchtbare laagvlakten, bestemd voor het kweken van suikergewassen. Daarnaast vind je massieve bergen, dichte bossen en verlaten strandjes. Wat afwisseling tussen het fietsen door? Ga snorkelen! Onder water vind je vissen met alle mogelijke kleuren en vormen. Een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Laos

Laos kent één van de mooiste natuurgebieden van heel Azië. Het is er enorm groen en je hebt er vele heuvels en bergen. Een ideaal landschap voor een fijne mountainbike-rit. ’s Ochtends vroeg kun je boven op een berg uitkijken over een prachtig wolkendek boven het groene landschap.

USA

De Verenigde Staten is een gigantisch land, met een enorme verscheidenheid aan landschappen. Je kunt allerlei routes afleggen, voor ieder wat wils. Je kunt kustlijn van de oceaan affietsen, de bossen opzoeken of kilometers lang door de woestijnen van bijvoorbeeld Arizona rijden. Maar de Verenigde Staten kent nog meer landschappen. Je kunt bergen beklimmen en met sneeuw bedekte bergtoppen ontdekken en oude boerderijen langsfietsen waarbij de tijd de afgelopen eeuw lijkt te hebben stilgestaan. Maar de Verenigde Staten kent ook vele nationale parken waar je heerlijk door kunt fietsen, zoals Rocky Mountain in Colorado en Great Basin in Nevada.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *