Rondreizen Alaska: wat je zeker moet doen

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Voor de ultieme natuur en wildlife vakantie ga je naar Alaska. Het is dan ook geen toeval dat de bekende film Into The Wild is opgenomen in de meest noordelijke Amerikaanse staat, die nergens aan de andere staten grenst. Wij geven vijf tips wat je zeker moet doen tijdens een rondreis in Alaska.

Alaska, dat wordt omsloten door Canada, de Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee, leent zich uitstekend voor een avontuurlijke rondreis. Wat voor de Verenigde Staten geldt, geldt voor Alaska in het bijzonder. Alaska is de grootste staat van Amerika en qua oppervlakte te vergelijken met de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Spanje samen. Bedenk vooraf dus goed wat je wel en niet wil zien en stem daar je rondreis op af. Hieronder lees je welke mooie plekken in Alaska je niet mag overslaan.

Denali National Park: wandelen en klimmen

Het nationale park Denali wordt door velen als de mooiste plek van Alaska beschouwd. Een Alaska rondreis is dan eigenlijk ook niet compleet zonder een bezoek aan dit natuurschoon. Denali bevindt zich ten zuiden van Fairbanks en ten noorden van Anchorage. Het park beschikt over enorme gletsjers en helderblauwe meren. Maar ook Mount McKinley, dat met ongeveer 6200 meter één van de hoogste bergen van Noord-Amerika is, ligt in Denali National Park. De natuurlijke bewoners van deze wildernis zijn onder andere elanden, grizzlyberen, rendieren en wolven.

denali national park

Mount McKinley (Foto: Denali National Park)

Katmai National Park: zalmvissende beren

Kijken naar beren die naar zalm vissen, je zou zeggen dat dit alleen is weggelegd voor boswachters en andere professionals. Maar tijdens de rondreizen in Alaska kun je dit ook met je eigen ogen zien. Een goede plek hiervoor is Katmai National Park, in het zuiden van Alaska. Wildlife reizen in Alaska doen dan ook allemaal dit bijzondere park aan. Bruine beren vissen hier in het heldere water massaal naar zalm en forel. Om het nationale park Katmai te bereiken moet je een boot of vliegtuig vanaf Anchorage nemen.

beren-rondreis-alaska

Inside Passage: cruise door diepe fjorden

Veel mensen combineren hun rondreis in Alaska met Yukon in Canada. Eén van de belangrijke redenen hiervoor is de Inside Passage. De Inside Passage vormt een 1600 kilometer lange doorgang tussen het zuidoosten van Alaska en de staat Washington en is vaak onderdeel van een Alaska cruise. Bij Canada online en CruiseTravel kun je onder andere vanuit Vancouver Island een cruise door deze passage maken. Je vaart door diepe fjorden en langs beboste oevers en besneeuwde bergtoppen. En wie weet zie je orka’s en walvissen in de Inside Passage.

inside-passage-cruise-alaska-canada

Kenai Fjords National Park: spot walvissen en orka’s

Wil je orka’s en walvissen spotten in Alaska? Ga dan naar het nationale park Kenai Fjords. Jaarlijks komen hier talloze dieren om te paren of gewoon om in het koude water uit te rusten. Naast walvissen en orka’s leven ook zeeleeuwen en de Amerikaanse zwarte beer in Kenai Fjords National Park. De beste manier om deze fjorden te bezoeken is door middel van een bootexcursie. Bijvoorbeeld vanuit het plaatsje Seward en de haven van Valdez. Van daaruit vaar je langs gletsjers en via de Prince William Sound naar het nationale park.

walvissen oregon

Kodiak: rondvlucht met watervliegtuig boven Alaska

Sommige bijzondere locaties in Alaska kun je alleen met een boot bereiken. Andere delen zijn ook per boot onbereikbaar. Een oplossing in dat geval is een vliegtuig of helikopter. Niet alleen handig, maar ook leuk. Maak bijvoorbeeld een rondvlucht per watervliegtuig in Alaska. Dat kan vanuit Anchorage, maar ook vanuit Kodiak. De Kodiakbeer, die is vernoemd naar dit eiland in het zuiden van Alaska, heeft hier haar leefomgeving. Andere bewoners van Kodiak zijn de Yupik, de zogenaamde Eskimo’s van Alaska.

Rondreis door Alaska

Alleen door Alaska rondreizen is alleen aan te raden met een zeer goede voorbereiding. Maak anders gebruik van de georganiseerde rondreizen door Alaska, in sommige gevallen gecombineerd met Canada, die worden aangeboden door Nederlandse reisorganisaties.

Individuele reizen:
333Travel
CruiseTravel (in combinatie met Canada)
FOX Vakanties (in combinatie met Canada)
SNP Natuurreizen (ook groepsreizen)

Groepsreizen Alaska:
Djoser
Sawadee (in combinatie met Canada)

SNP Natuurreizen Alaska

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *