Venezuela

Bestemmingsinfo | Zuid-Amerika


Hoofdstad: Caracas
Andere grote steden: Maracaibo, Barquisimeto en Valencia
Munteenheid: Venezolaanse bolivar (VEF)
Oppervlakte: 912.050 km²
Inwoners: 28.047.938 (2012)
 

Venezuela is een land in het noorden van Zuid-Amerika. Het land grenst in het westen aan Colombia, in het zuidoosten aan Brazilië en in het noordoosten aan Guyana. Daarnaast heeft het in het noorden een kustlijn aan de Caribische Zee en de Golf van Venezuela. Vlak voor de kust van Venezuela liggen ArubaCuraçao en Trinidad en Tobago. Ook liggen daar een paar Venezolaanse eilanden, waarvan Isla Margarita de grootste en bekendste is. Het landschap van Venezuela is erg divers. In het westen van het land liggen uitlopers van het Andesgebergte, het noordwesten wordt gedomineerd door laaglanden en meren, in het midden van het land liggen uitgestrekte vlaktes en in het zuiden van het land bevindt zich het Hoogland van Guyana met de Ángelwaterval, de hoogste waterval ter wereld (979 meter).

De Ángelwaterval, met 979 meter de hoogste ter wereld (Foto: Rafael Leal)

De Ángelwaterval, met 979 meter de hoogste ter wereld (Foto: Rafael Leal)

Reisinformatie Venezuela

Tijdsverschil:
In Venezuela is het tijdens onze zomertijd 6,5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 5,5 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Caracas:
7860 km
Vliegduur:
Ongeveer 10 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Venezuela is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Venezuela.
Visum:
Nee
Reizen naar Venezuela:

Goedkope vliegtickets Venezuela
Vakantie en rondreizen Venezuela

Stedentrips

 

Talen

In Venezuela is Spaans de enige officiële taal. Daarnaast worden er nog verschillende Indiaanse en inheemse talen gesproken.

Beste reistijd Venezuela

De beste reistijd voor Venezuela is tussen december en april. Het is er dan net als de rest van het jaar gemiddeld 27 tot 30 graden, maar er valt veel minder neerslag. Maar ook in de andere maanden is het goed toeven in Venezuela.

Vaccinaties en inentingen

Voor Venezuela worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Venezuela naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 95 procent van de bevolking van Venezuela is rooms-katholiek. Daarmee is het veruit de belangrijkste godsdienst in het land. Daarnaast is ongeveer 2 procent protestants en hangt een klein deel andere religies aan.

Populaire bezienswaardigheden

De belangrijkste bezienswaardigheden van Venezuela liggen eigenlijk allemaal in het noorden van het land. Grote delen van het zuiden van het land zijn bovendien erg onherbergzaam. De bekendste toeristische trekpleister van het Zuid-Amerikaanse land ligt in het oosten, aan de grens met Brazilië. Met de 979 meter hoge Ángelwaterval (Salto Ángel) bezit Venezuela over de hoogste waterval ter wereld. De waterval ligt in het nationale park Canaima, dat op de Werelderfgoedlijst staat. Het mooiste nationale park van Venezuela is echter het nationale park Henri Pittier, dat aan de kust ligt. Het park heeft mooie natuur, maar heeft vooral haar aantrekkingskracht door de prachtige stranden, zoals Bahía de Cata, Cuyagua, El Playón, Playa Chuao en Playa Grande. Een ander mooi park is het nationale park Sierra de San Luís. Dit park bezit mooie watervallen, tropische wouden en het grootste ondergrondse meer van het land. Niet ver hiervandaan ligt de mooie stad Coro (voorheen Santa Ana de Coro). De oude stad staat vanwege haar koloniale invloeden op de Werelderfgoedlijst. Andere mooie steden zijn Mérida en Barquisimeto. Ook hoofdstad Caracas heeft toeristen veel te bieden. Het middelpunt van Caracas is het Plaza de Bolívar, in het oude koloniale deel van de stad. Rond dit plein staat een oude kathedraal, het gemeentehuis en het paleis van de aartsbisschop. Een belangrijke toeristische attractie in Caracas is de teleférico (de kabelbaan). Met een hoogte van 4765 meter en een lengte van 12,5 kilometer is het de grootste kabelbaan ter wereld.

Isla Margarita
Het bekendste en grootste eiland van Venezuela is Isla Margarita. Het helderblauwe water en de onderwaterwereld rondom het eiland maken Isla Margarita een uitstekende plek om te duiken, surfen of snorkelen. Het eiland beschikt bovendien over parelwitte stranden, waarvan Playa El Agua de populairste is. Ook erg leuk is een jeepsafari op het eiland. De hoofdstad van Isla Margarita is La Asunción. De belangrijkste bezienswaardigheden hier zijn het beroemde Santa Rosa kasteel en de kathedraal.

 

Door:
Bijgewerkt: 6 maart 2018, 16:45 uur
Categorieën: Zuid-Amerika