Combineer Peru met Bolivia

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Peru, een land vol verloren Incasteden en koninkrijken uit Spaanse koloniale tijden. Ontdek de spectaculaire natuur met de besneeuwde toppen van het Andesgebergte, het Titicacameer en grazende lama’s op uitgestrekte hoogvlaktes.

Heb je wat langer de tijd om te reizen? Maak dan de oversteek naar het minder bezochte en minder ontwikkelde Bolivia. Scheur hier met een 4×4-jeep over zoutvlaktes of bezoek een planfluitmaker en bolhoedenfabriekje. De landen zijn prima te combineren in één reis. Hoe? We hebben onze hoogtepunten op een rij gezet.

Titacacameer, Peru

Het Titicacameer in Peru ligt op ruim 3820 meter hoogte en is daarmee het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Volgens de legende heeft Atlantis, de bron van onze beschaving, hier geleefd. Stap op een van de bootjes en maak een tocht over het meer. Zodra je tussen de bergen door vaart en de lucht ziet weerspiegelen in het diepblauwe water, begrijp je dat die legende zo gek nog niet is. In het relaxte dorpje Copacabana, vlak aan de Boliviaanse grens, hebben wij prima overnacht. ’s Avonds geniet je van de ontspannen sfeer, drink een cocktail bij een van de vele barretjes en geniet van de heldere sterrenhemel.

arequipa-colca-onderweg

La Paz, Bolivia

Vanuit Copacabana kun je verder reizen naar het hoger gelegen La Paz tussen de besneeuwde toppen van het Andesgebergte. De stad ligt op 3600 meter hoogte en je zult merkt al snel merken dat de ijle lucht het lastig maakt om hier actief rond te wandelen. Neem dan ook de tijd om je lichaam te laten wennen aan de hoogte. Wandel door de typisch Boliviaanse straten waar bolhoedjes, hoepeljurken, koloniale kerken en kleurrijke indianenmarkten het straatbeeld domineren. De beste manier om de stad te verkennen is wat ons betreft met een lokale gids. Struin met hem door de wirwar van straatjes en bezoek een panfluitenfabriek en laat na een stevige lunch op de markt je toekomst voorspellen op de heksenmarkt.

colca-canyon-peru

Uyuni, Bolivia

De volgende stop is Uyuni, het toeristische hart van Bolivia. Je kunt de afstand met een nachtbus overbruggen, maar om een lange rit over hobbelige wegen te besparen, raden wij aan om een binnenlandse vlucht vanuit La Paz te nemen. Eenmaal aangekomen, kun je niet anders dan met een 4×4-jeep over het verblindend witte zoutmeer Salar de Uyuni scheuren. Onderweg passeer je een eeuwenoud cactuseiland, spuitende geisers en gekleurde lagunes vol flamingo’s. Tip: neem warme kleding mee, want de temperaturen kunnen hier flink dalen. Het magische landschap van Uyuni is wat ons betreft een onvergetelijke afsluiting van een onvergetelijke reis.

zoutvlakte-bolivia

De tips zijn samengesteld door de reisspecialisten van Peru online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Met Peru online kun je op basis van bouwstenen je eigen individuele rondreis samenstellen door Peru én Bolivia. De hoogtepunten doe je net even iets anders, waardoor je het land intenser beleeft en je kennis maakt met het echte lokale leven.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *