Italië

Bestemmingsinfo | Europa


Hoofdstad: Rome
Andere grote steden: Milaan, Napels, Turijn en Palermo
Munteenheid: Euro (EUR)
Oppervlakte: 301.336 km²
Inwoners: 61.261.254 (2012)
 

Italië is een land in het zuiden van Europa. Het land grenst in het noorden van west naar oost aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. Verder wordt bijna het hele land omringt door verschillende zeeën: de Tyrreense Zee, de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Adriatische Zee. Italië beschikt ook over een aantal eilanden, waarvan Sardinië, Sicilië en Elba de grootste zijn. Binnen de landsgrenzen van Italië liggen nog twee onafhankelijke ministaten. Dit zijn Vaticaanstad en San Marino. Ook heeft het met Campione d'Italia een Italiaanse exclave in Zwitserland. Het landschap van Italië wordt gedomineerd door bergen, die ongeveer 75 procent van het land innemen. Ook beschikt het over veel bossen en enkele vulkanen. De bekendste vulkaan is de Vesuvius, ten zuidoosten van Napels.

Het Colosseum in het oude Rome.

Het Colosseum in het oude Rome.

Reisinformatie Italië

Tijdsverschil:
Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Italië.
Afstand A'dam-Rome:
1295 km
Vliegduur:
Ongeveer 2 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Italië is een identiteitskaart of paspoort noodzakelijk.
Visum:
Nee
Reizen naar Italië:

Goedkope vliegtickets Italië
Vakantie en rondreizen Italië

 

Talen

In Italië is Italiaans de officiële taal. Daarnaast worden nog wat verschillende andere talen en dialecten in Italië gesproken zoals Duits, Frans, Algherees en Friulaans.

Beste reistijd Italië

De beste reistijd voor Italië is tussen april en september. De gemiddelde temperatuur schommelt die periode tussen de 20 en 29 graden. De grootste kans op zon heb je in juli en augustus, maar het kan dan wel erg heet worden in Italië. Het voor- en najaar is wat dat betreft aangenamer.

Wegenvignet of tol

Op alle autosnelwegen in Italië moet tol worden betaald. Bij alle tolpoortjes kan contant worden betaald. Ook kan er overal met creditcard worden betaald en bij de meeste tolpoortjes tevens met een Nederlandse bankpas. Er is geen wegenvignet vereist voor het rijden op de autosnelwegen in Italië.

Vaccinaties en inentingen

Voor Italië zijn geen vaccinaties noodzakelijk.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Italië naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Met ongeveer 90 procent van de bevolking van Italië is het rooms-katholicisme veruit de grootste religie in het land. Daarnaast zijn er ook nog wat protestanten, moslims en niet-gelovigen.

Populaire bezienswaardigheden

Met Rome beschikt Italië over één van de populairste en mooiste steden ter wereld. De historische stad, gebouwd op zeven heuvels, beschikt over wereldberoemde bouwwerken als het Colosseum, het Pantheon en het Forum Romanum. Maar de stad staat ook vol met prachtige musea, kerken, kathedralen en basilieken zoals de Sixtijnse kapel, de Sint Jan van Lateranen en de tweelingkerken op Piazza del Popolo. Ook het stadspark Villa Borghese is een bezoek waard. Midden in Rome ligt de ministaat Vaticaanstad. Dit land wordt gedomineerd door de Sint-Pietersbasiliek, dat op de Werelderfgoedlijst staat. Andere belangrijke Italiaanse steden zijn modestad Milaan, het waterrijke Venetië, cultuurstad Florence, havensteden Genua en Catania en Palermo, hoofdstad van het eiland Sicilië. In het noordwesten van Italië bevindt zich het prachtige nationaal park Cinque Terre. In dit dicht begroeide park langs de helderblauwe zee zijn vijf iconische dorpen gebouwd op rotsen langs de kust. Alle vijf dorpen in Cinque Terre hebben een treinstation. Een andere park dat speciale aandacht verdient is het nationale park Vesuvius. Dit park dat rond de gelijknamige vulkaan is gelegen heeft een zeer gevarieerd landschap. Andere Italiaanse toeristentrekkers zijn het gardameer en het Comomeer, in het noorden van het land. De mooiste stranden van Italië liggen bij San Vito lo Capo, Vieste, Cagliari, Lampedusa en Villasimius.

Reisgidsen Italië

reisgidsen-italie

Koop bovenstaande Italië reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Italië.

 

Door:
Bijgewerkt: 4 juni 2018, 22:28 uur
Categorieën: Europa