De twee leukste routes voor een camper roadtrip in Italië

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Het lekkerste ijs, de beste koffie, mooi weer, pittoreske dorpjes, en nog veel meer. Er zijn ontelbare redenen om Italië met een bezoekje te vereren. Het is dan ook niet gek dat dit land zo populair is onder de toeristen. Lijkt het jou fantastisch om met een camper rond te trekken door Italië? Dan zijn er twee camperroutes waar je vast en zeker enthousiast van wordt.

1. Een rondje Sardinië

Vanaf Toulon, een plaatsje in Frankrijk, neem je de veerpont naar Porto Torres. Vanaf daar kan je genieten van een heerlijke route, van 2000 kilometer lang, langs de kust. Mocht je niet zo’n lange vakantie hebben gekregen van je baas, dan kan je natuurlijk ook de route halveren, door het eiland te doorkruisen.

Maar waarom moet je nou al de moeite doen om de Tyreense zee over te steken? Simpelweg omdat je in Sardinië kan genieten van een indrukwekkende roadtrip. Niet alleen kan je genieten van de adembenemende route langs de kust, maar je kan ook de Grotten van Neptunus bezoeken, vlakbij Porto Torres. Daarnaast kan je de indrukwekkende kalksteenklippen bezichtigen, die zich ook bij de grotten bevinden. Hoewel Sardinië een bekend eiland is, zijn er in Alghero toch behoorlijk wat afgelegen baaien en inhammen te vinden. Hier kan je even lekker uitwaaien en genieten van het ongerepte uitzicht!

camper sardinie

Wanneer je uitgekeken bent, rijd je door naar Het Zuidwesten van Sardinië, waar je langs verlaten mijnen kan rijden in de regio, Iglesiente. Ook klippen en steile rotswanden zijn terugkerende fenomenen op deze route. In Medio Campidao, een kleine provincie naast Iglesiente, vind je de hoogste Duinen van heel Europa. In het Zuiden van Sardinië, bevindt zich ook de hoofdstad van dit eiland: Cagliari. Hier wil je natuurlijk ook graag even op bezoek. Wanneer je bijna aan het einde van je route bent, kom je uit bij de ‘Smaragdkust’: Costa Smeralda. De vele baaien en rotspartijen, maken deze kust een lust voor het oog. Tot slot kan je ervoor kiezen om een bootexcursie te nemen lang de 60 eilandjes die de provincie Olbia-Tempio vormen. Er is maar een bewoond eilandje, maar het is natuurlijk leuk om het hele gebied te verkennen per boot.

Regel van te voren wat overnachtingsplaatsen, zodat je pareltjes van plaatsen overslaat. Maar bovenal moet je natuurlijk vooral lekker genieten, en je niet al te veel druk maken om de planning.

2. De romantische camperroute vanaf Bolzano

Natuurlijk is deze route voor iedere Italië-fan leuk om te nemen, maar wil je nou een keertje lekker weg, alleen met jouw geliefde? Dan is dit de route om hem, of haar mee te verrassen. Je komt namelijk langs allemaal romantische plaatjes, die je niet wilt missen. De route start in Bolzano.

Bolzano is een stad, waar je je zeker wel een aantal dagen goed kan vermaken. Geniet op een van de terrasjes van je Italiaanse cappuccino, en leer de Italiaanse keuken goed kennen, terwijl je geniet van je dagen in Süd Tirol. Wanneer je doorreist naar Bologna, stop dan even om de stad goed te bekijken. Houd je van koken? Neem dan een kookworkshop, en leer hoe je de echte pasta Bolognese maakt. Wanneer je je kookkunsten onder de knie hebt, vervolg je je reis, om vervolgens in Florence aan te komen. Ook hier kan je de Italiaanse cultuur opsnuiven, en genieten van bezienswaardigheden. Een goede plek voor het overnachten met een camper in Florence, is Elite Club Vacanza Florence. Het voordeel van deze overnachtingsplaats is de goede shuttle service, waardoor je makkelijk het centrum van Florence kan bereiken.

camper florence

Natuurlijk mag je de toren van Pisa niet missen, wanneer je in Italië bent. De volgende plaats op de route, is dan ook Pisa, zodat jij ook op de foto kan met de beroemde toren. Het laatste gedeelte van de route is het leuk om een beetje flexibel te zijn. Er zijn namelijk zoveel verschillende leuke plaatsen in Italië en smaken verschillen natuurlijk. Een leuke plaats om te bezoeken is bijvoorbeeld Voltera. De heuvel waarop dit stadje ligt, kan je beklimmen met behulp van 260 traptreden. Ook het oude, pittoreske dorpje Moteriggioni, is een romantisch plaatje, waar je heen kan rijden. Neem in ieder geval lekker de tijd voor je roadtrip en geniet van de gezelligheid en de vrijheid die een campertocht biedt. Vergeet op de terugweg niet langs Venetië te gaan, voor een romantische gondeltocht. Eindig de campertocht vervolgens weer in Bolanzo. Ook bij deze route is het handig om vooraf een planning te maken, maar geef jezelf ook de rust om ter plaatse te zien hoe alles loopt.

Ben je al helemaal enthousiast, en wil je ook een camperavontuur beleven in Italië? Kies ervoor om je camper te huren in Nederland, of vlieg naar je bestemming en huur daar een camper.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *