Indonesië

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Jakarta
Andere grote steden: Soerabaja, Bandung en Bekasi
Munteenheid: Indonesische roepia (IDR)
Oppervlakte: 1.910.931 km²
Inwoners: 248.645.008 (2012)
 

Indonesië is een land in Zuidoost-Azië. Het land behoort tevens tot de regio Oceanië. Het land bestaat uit 17.508 eilanden waarvan ongeveer 6000 bewoond zijn en daarmee is Indonesië de grootste eilandenstaat ter wereld. De grootste eilanden zijn Java, Sumatra, Kalimantan, Nieuw-Guinea en Celebes (ook wel Sulawesi genoemd). Het land grenst direct aan Maleisië (Borneo), Oost-Timor (Timor) en Papoea-Nieuw-Guinea (Nieuw-Guinea). Verder wordt het land omringt door water. In het zuiden ligt de Indische Oceaan en in het noorden de Grote Oceaan. Daarnaast liggen er nog verschillende zeeën, zoals onder andere de Javazee, Celebeszee en Bandazee, tussen de eilanden. Meer dan de helft van het land wordt bedekt door bossen.

Zonsondergang op Lombok.

Zonsondergang op Lombok.

Reisinformatie Indonesië

Tijdsverschil:
Indonesië valt in drie verschillende tijdzones. Op Sumatra en Java is het tijdens onze zomertijd 5 uur later dan in Nederland (tijdens onze wintertijd 6 uur). Op Sulawesi en Bali is het dan 6 uur later (tijdens onze wintertijd 7 uur) en op de Molukken en Papoea 7 uur later (tijdens onze wintertijd 8 uur).
Afstand A'dam-Jakarta:
11.375 km
Vliegduur:
Ongeveer 14 uur en 15 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Indonesië is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Indonesië.
Visum:
Ja
Reizen naar Indonesië:

Goedkope vliegtickets Indonesië
Vakantie en rondreizen Indonesië

SNP Natuurreizen Indonesië

 

Talen

In Indonesië is Indonesisch de officiële taal. Daarnaast worden nog ongeveer 750 andere talen gesproken zoals Javaans, Maleis, Soedanees, Nederlands, Balinees en Mandarijn.

Beste reistijd Indonesië

De beste reistijd voor Indonesië is tussen juni en oktober (op Sumatra tot augustus). Het is er net als de rest van het jaar tropisch warm met ongeveer 31 graden gemiddeld, maar je ontwijkt er deze periode de meeste regen mee. Die valt in Indonesië tussen december en maart.

Vaccinaties en inentingen

Voor Indonesië worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Indonesië naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Indonesië is de grootste moslimstaat ter wereld. In Indonesië is ongeveer 85 procent moslim. Andere grote religies zijn het christendom (9 procent) en het hindoeïsme (3 procent).

Populaire bezienswaardigheden

Het meest favoriete eiland van Indonesië is ongetwijfeld Bali. Dit eiland beschikt over schilderachtige landschappen en bijzondere rijsterrassen. Maar Bali is ook het eiland met de mooiste stranden ter wereld. Bijvoorbeeld Nusa Dua en Jimbaran. Ook Lombok, het eiland net ten oosten van Bali, beschikt over prachtige zandstranden met palmbomen. Een andere parel is het kleine eiland Nusa Lembongan. Het grootste eiland van Indonesië is Java. Hier bevindt zich onder andere hoofdstad Jakarta. In Jakarta heb je verschillende bezienswaardigheden zoals de oude stad Sunda Kelapa, de grote Istiqal Moskee en Chinatown. Java bestaat verder uit een mix van savannes, oerwouden en vulkanen, waarvan nog 38 actief zijn. Maar Java heeft ook kilometers lange zandstranden, nationale parken en de indrukwekkende tempels van Borobudur en Prambanan. Voor jungletochten ben je in Indonesië aan het juiste adres op eiland Borneo. Hier kun je onder andere de orang-oetan en de neusaap tegenkomen. Andere interessante eilanden zijn Sumatra, Celebes en Nieuw-Guinea.

Reisgidsen Indonesië

reisgidsen indonesie

Koop bovenstaande Indonesië reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Indonesië.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 14:03 uur
Categorieën: Azië