Het andere Indonesië

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Indonesië is het grootste eilandenrijk ter wereld. Het land staat dan ook garant voor een grote diversiteit, waar je als reiziger je hart op kunt halen. Wil je het ongerepte Indonesië bezoeken? Lees in dat geval onderstaande leuke tips.

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het tropische regenwoud op Sumatra, waar je orang-oetans kunt spotten, geniet op de Bromovulkaan op Java van de mysterieuze zonsopkomst en fiets dwars door de frisgroene rijstvelden op Bali. Wil je het echte ongerepte Indonesië ontdekken? Op Sulawesi, Lombok, Flores en Komodo lijkt het soms alsof de tijd heeft stilgestaan. Maak kennis met de lokale bevolking op Flores, ga op zoek naar de Komodovaraan op Komodo en spot met een ranger spookdiertjes in de dichte jungle Noord-Sulawesi.

Verblijf in een homestay op Flores

‘Kaap der Bloemen’, is de bijnaam die de Portugezen vroeger hadden voor het katholieke Flores. Het eiland is vrijwel toeristloos en de bevolking is vriendelijk en behulpzaam. We gingen op verkenning met een privé-chauffeur en zagen rokende vulkanen, uitgestrekte rijstvelden en plantages aan ons voorbij trekken. Top: wil je de lokale bevolking graag beter leren kennen en ervaren hoe zij leven? Verblijf dan in een homestay. Vrouwen weven kleurrijke kleden en doeken (ikats); we mochten zelfs een handje helpen. Verwacht geen luxe of zelfs warm water bij een verblijf in een homestay, maar de gastvrijheid en de omgeving maakt dat wat ons betreft dubbel en dwars goed.

familie-indonesie

Ga op zoek naar varanen op Komodo

Tussen de eilanden Sumbawa en Flores ligt het heuvelige eiland Komodo, dat ook het Komodo National Park herbergt en door UNESCO erkend is als werelderfgoed. Hier woont het grootste reptiel op aarde. Juist, ja, de komodovaraan, een beest dat maar liefst drie meter lang en honderd kilo zwaar kan worden. We gingen samen met een ranger te zoek op zoek naar dit lokale monster. Gelukkig had de ranger een stok bij zich, waarmee hij de iets te geïnteresseerde varanen op afstand kon houden. Want als je in de buurt bent van het gevaarte, dan is het toch wel even spannend, kunnen we je vertellen. En blijf zelf wel opletten: een beet kan gevaarlijke gevolgen hebben. Avontuur gegarandeerd!

Spot spookdiertjes op Sulawesi

Het noorden van Sulawesi staat bij veel reizigers bekend als snorkel- en duikparadijs. Daarmee doe je het eiland toch iets tekort, want het heeft veel meer te bieden. Overnacht bijvoorbeeld diep in de dichte jungle van het Tangkoko Batuangas National Park in een van de bamboecottages. In het park leven zwarte apen, tropische neushoornvogels en zeldzame spookdiertjes. Rond zonsondergang kruipen de spookdiertjes uit hun boomholte om even naar buiten te kijken. En zo kan het je zomaar overkomen dat je opeens oog in oog staat met een mini-aapje met de grootste ogen ter wereld.

rijstvelden-indonesie

kinderen-indonesie

Kriebelt het bij jou ook om Indonesië op een andere manier te leren kennen? Bovenstaande tips zijn samengesteld door de reisspecialisten van Indonesië online, onderdeel van Riksja Travel. Ze hebben zelf door het land gereisd en adviseren je uit eigen ervaring.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *