Griekenland

Bestemmingsinfo | Europa


Hoofdstad: Athene
Andere grote steden: Thessaloniki, Patras en Iraklion
Munteenheid: Euro (EUR)
Oppervlakte: 131.957 km²
Inwoners: 10.767.827 (2012)
 

Griekenland is een land in het zuidoosten van Europa. Het land bestaat uit vasteland op het zuidelijkste deel van het Balkanschiereiland en ongeveer 6000 eilanden (waarvan 227 bewoond zijn) die samen 20 procent van het totale landoppervlak in beslag nemen. Griekenland grenst in het noorden aan Albanië, Macedonië en Bulgarije en in het oosten aan Turkije. Daarnaast ligt het ook aan de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Egeïsche Zee. De grootste eilanden van Griekenland zijn Kreta, Euboea, Rhodos en Lesbos. Ongeveer 80 procent van Griekenland is bergachtig of bestaat uit heuvels. Daarmee is het één van de bergachtigste landen ter wereld. Verder beschikt het land een aantal meren in het westen en over veel stranden.

Het prachtige strand Porto Katsiki op het eiland Lefkas.

Het prachtige strand Porto Katsiki op het eiland Lefkas.

Reisinformatie Griekenland

Tijdsverschil:
In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.
Afstand A'dam-Athene:
2165 km
Vliegduur:
Ongeveer 3 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Griekenland is een identiteitskaart of paspoort noodzakelijk.
Visum:
Nee
Reizen naar Griekenland:

Goedkope vliegtickets Griekenland
Rondreizen en vakantie Griekenland

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

 

Talen

In Griekenland is Grieks de officiële taal. Daarnaast wordt er ook Turks, Bulgaars, Romani en Albanees gesproken.

Beste reistijd Griekenland

De beste reistijd voor Griekenland is in de maanden mei, juni en september. De temperatuur is er met gemiddeld 26 graden dan nog aangenaam. In de zomermaanden juli en augustus kan het erg heet worden in Griekenland en is het druk op de populairste vakantiebestemmingen.

Vaccinaties en inentingen

Voor Griekenland worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Griekenland naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Veruit het grootste deel, ongeveer 95 procent, van de Griekse bevolking is Grieks-orthodox. Daarnaast zijn er ook nog kleine groepen moslims en joden in Griekenland.

Populaire bezienswaardigheden

De hoofdstad van Griekenland is Athene en ligt op het vasteland. Athene beschikt over veel oude gebouwen en tempels en verschillende toeristische trekpleisters die op de Werelderfgoedlijst staan. Bijvoorbeeld het wereldberoemde Akropolis, die op de 156 meter hoge tafelberg boven de stad uitstijgt en vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad hebt, maar ook het Byzantijnse klooster van Dafni. In Athene werden ook de eerste Olympische Spelen gehouden. Niet alleen in Athene vind je veel restanten van de rijke Griekse gescheidenis. Ook in steden als Olympia, Delphi, Bassae en Epidaurus zijn nog veel bouwwerken uit de oudheid te bewonderen. Met de berg Athos beschikt Griekenland bovendien over een zogenaamde heilige berg. Volgens een Griekse mythologie is de berg ontstaan door een gevecht tussen Poseidon en Athos. Op het vasteland van Griekenland zijn ook de kloosters van Meteora een bezoek waard. Deze kloosters zijn gebouwd op hoge rotspilaren.

Griekse eilanden
Griekenland is daarnaast ook populair vanwege haar vele eilanden. Jaarlijks trekken miljoenen mensen naar Griekenland om van de zon te genieten op één van de prachtige stranden die de eilanden bezitten. Eén van de meest gefotografeerde stranden van Griekenland is het strand Navagio op het eiland Zakynthos. Maar niet alleen dit eiland beschikt over helderblauw water en een parelwit strand. Ook op andere populaire eilanden als Rhodos, Kreta, Kos en Corfu zijn prachtig. Bovendien beschikken deze eilanden ook over restanten uit de Griekse oudheid, prachtige wijn- en olijfgaarden, goede restaurants en gezellige havenstadjes.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 13:49 uur
Categorieën: Europa