Vakanties naar Griekenland opnieuw populair

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Nederlanders gaan komende zomer weer massaal naar Griekenland op vakantie. Dat blijkt uit de Zoover Interesse Monitor. De afgelopen jaren boekten we minder vakanties naar Griekenland vanwege de instabiele situatie in het Zuid-Europese land.

De ergste toeristische effecten van de crisis in Griekenland lijken voorbij. Beoordelingssite Zoover vergeleek 40 miljoen zoekopdrachten van Nederlandse vakantiegangers op haar site en merkte dat de afgelopen periode ruim 30% meer interesse in het land was dan vorig jaar. Het is hard nodig dat het vertrouwen terugkomt. Vanaf eind 2011 was er soms zelfs een verminderde interesse in Griekenland van ruim 70%.

Ook de ANVR merkt dat het aantal boekingen naar Griekenland weer toeneemt en tijdens de Vakantiebeurs vlogen de reisgidsen over Griekenland over de toonbank. De negatieve houding ten opzichte van Griekenland lijkt dus definitief voorbij.

Het prachtige strand Porto Katsiki op het eiland Lefkas.

Het prachtige strand Porto Katsiki op het eiland Lefkas.

Niet alleen Griekenland mag komende zomer op veel Nederlandse vakantiegangers rekenen. We lopen ook weer warm voor Frankrijk. Dat land mag dit jaar opnieuw rekenen op meer vakantiegangers uit Nederland. De interesse in Spanje is wat gedaald en vakanties naar Egypte laten we voorlopig even links liggen.

De Top 10 populairste landen in de Zoover Interesse Monitor tussen december 2013 en februari 2014 (tussen haakjes de toegenomen of afgenomen interesse):

  1. Frankrijk (3,9%)
  2. Spanje (-4,2%)
  3. Italië (2,1%)
  4. Nederland (3,1%)
  5. Griekenland (32,1%)
  6. Turkije (7,5%)
  7. Oostenrijk (-4,6%)
  8. Duitsland (5,6%)
  9. Portugal (-5,7%)
  10. Kroatië (-5,9%)

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *