De mooiste stranden van Griekenland

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Griekenland is zon, zee en strand. Maar Griekenland is ook het land met de ontelbare eilanden. De ene nog mooier dan de ander. Voor een klein beetje overzicht hebben we een lijstje met de vijf mooiste stranden van Griekenland samengesteld.

Nadat het toerisme naar Griekenland een tijdje in het slop zat, gaan we dit jaar weer massaal naar Griekenland op vakantie. De prachtige stranden zijn daarvoor een belangrijke reden. En eerlijk is eerlijk, eigenlijk kun je in Griekenland vrijwel overal wel terecht voor een heerlijk dagje aan het strand. De baaien zijn helder blauw en de zandstranden spierwit. Toch is er altijd baas boven baas. Dit zijn de vijf mooiste stranden van Griekenland!

Navagio Beach (Zakynthos)

Je kunt er niet omheen in de talloze brochures over Griekenland: Navagio Beach op het eiland Zakynthos. Wellicht een beetje afgezaagd, maar niet minder terecht. En zo vaak als dit strand wordt gebruikt in promotiemateriaal, zo geïsoleerd ligt het strand. Je kunt er namelijk alleen met een bootje komen. Dat maakt dit strand, dat bekend is om het scheepswrak dat al meer dan 30 jaar op het strand ligt, tot één van de mooiste van Griekenland.

Foto: Dionisis

Foto: Dionisis

Myrtos Beach (Kefalonia)

Volgens veel ‘kenners’ is Myrtos Beach op het eiland Kefalonia het mooiste strand van Griekenland. Dat komt onder andere door het contrast tussen de groene bergen en het veel lager gelegen parelwitte zandstrand. Terwijl je op je handdoek ligt zie je aan de ene kant het turquoise water en aan de andere kant de bergen die een hoogte van 1628 meter bereiken. Dat het strand zo mooi is, is ook meteen het nadeel. Het kan er erg druk zijn, mede door de goede bereikbaarheid en parkeergelegenheden.

strand-kefalonia-griekenland

Rovinia Beach (Corfu)

Op Rovinia Beach op het populaire eiland Corfu waan je je in het Caribisch gebied. Het strand is spierwit en het water is onovertroffen helder. Rovinia Beach is alleen bereikbaar na een korte wandeling, wat ervoor zorgt dat het er nooit erg druk is. Wil je na een paar uurtjes wat anders? Dan zit je hier goed. Het strand bevindt zich namelijk in Paleokastrítsa, dat bestaat uit vijf baaien en nog meer stranden. Het maakt van Paleokastrítsa één van de mooiste plekjes op Corfu. 

Op vakantie naar Griekenland met Sunweb

Elafonisi Beach (Kreta)

Eén van de mooiste stranden van Kreta is Elafonisi Beach, dat onderdeel is van een natuurreservaat. Het strand bevindt zich op een klein eilandje op 150 meter van de zuidwestkust. Eigenlijk bestaat Elafonisi Beach niet uit één strand, maar uit meerdere. Opvallend voor de stranden is de roze kleur van het zand. Dit hebben ze gekregen door de roze schelpen die aanspoelen tijdens vloed. De combinatie met het helderblauwe water maakt een dagje Elafonisi Beach onvergetelijk. Een vakantie naar Kreta is dan ook niet compleet zonder een bezoek aan deze stranden.

Foto: Rtepregis

Foto: Rtepregis

Pórto Katsíki (Lefkas)

Last but not least Pórto Katsíki op het eiland Lefkas. Onlangs kreeg dit zandstrand nog de eerste prijs voor mooiste en schoonste strand van Griekenland. Het strand met haar prachtige blauwe zeewater wordt volledig omgeven door hoge rotspartijen. Dit in combinatie met het smalle zandstrand geeft Pórto Katsíki een intiem sfeertje. Overigens beschikt Lefkas over nog veel meer mooie stranden en baaien.

strand-griekenland-lefkada

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *