Frankrijk

Bestemmingsinfo | Europa


Hoofdstad: Parijs
Andere grote steden: Marseille, Lyon en Toulouse
Munteenheid: Euro (EUR)
Oppervlakte: 551.500 km²
Inwoners: 62.814.233 (2012)
 

Frankrijk is een land in het westen van Europa en naar oppervlakte het op twee na grootste land in Europa. Frankrijk grenst in het noorden aan België en Luxemburg, in het noordoosten aan Duitsland, in het oosten aan Zwitserland, Italië en Monaco en in het zuiden aan Spanje en Andorra. Verder ligt het aan verschillende zeeën: Het Kanaal, de Atlantische Oceaan en de Golf van Biskaje (in het westen) en de Middellandse Zee (in het zuiden). Frankrijk heeft met Corsica een groot eiland voor de kust en het heeft daarnaast ook vele overzeese gebieden, zoals Frans-Guyana, Guadeloupe en Martinique. Frankrijk wordt gekenmerkt door een grote diversiteit aan landschappen. Van laagland in het noorden en westen, tot het Centraal Massief in het centraal-zuidelijke deel, de Alpen in het zuidoosten en de Pyreneeën in het zuiden. Het hoogste punt is de Mont Blanc op 4810 meter.

lente-parijs

Reisinformatie Frankrijk

Tijdsverschil:
Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Frankrijk.
Afstand A'dam-Parijs:
430 km
Vliegduur:
Ongeveer 45 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Frankrijk is een identiteitskaart of paspoort noodzakelijk.
Visum:

Nee

Reizen naar Frankrijk:

Goedkope vliegtickets Frankrijk
Wandel- en fietsvakanties Frankrijk

 

Talen

In Frankrijk is Frans de officiële taal. Daarnaast worden nog wat verschillende andere talen en dialecten in Frankrijk gesproken.

Beste reistijd Frankrijk

De beste reistijd voor Frankrijk is tussen mei en september. De gemiddelde temperatuur schommelt die periode in heel Frankrijk tussen de 20 en 28 graden. De grootste kans op zon heb je in juli en augustus, maar het kan vooral in Zuid-Frankrijk dan wel erg heet worden.

Wegenvignet of tol

Op de meeste autosnelwegen in Frankrijk moet tol worden betaald. Bij de meeste tolpoortjes kan contant worden betaald door munten in een mand te werpen. Let op de blauwe bordjes met muntstukken erop. Ook kan er met een Nederlandse bankpas en creditcard worden betaald. Er is geen wegenvignet vereist voor het rijden op de autosnelwegen in Frankrijk.

Vaccinaties en inentingen

Voor Frankrijk worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Frankrijk naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 65 procent van de bevolking van Frankrijk is rooms-katholiek. Daarmee is het veruit de grootste godsdienst. Het op één na grootste geloof is de islam met 10 procent. Ongeveer 25 procent is niet gelovig.

Populaire bezienswaardigheden

De Franse hoofdstad Parijs is een populaire bestemming voor een stedentrip. In deze wereldstad vind je heel veel iconische bouwwerken en bekende straten zoals de Eiffeltoren, kathedraal de Notre Dame, de Sacre Coeur, museum het Louvre en de Champs-Élysées. Net buiten Parijs kun je naar Disneyland en het paleis van Versailles. Verder zuidelijk kom je in het Centraal Massief terecht. Dit bergachtige en vulkanische gebied is ideaal voor buitensporten zoals raften, bergbeklimmen en wintersport. De Jura, aan de grens met Zwitserland met haar grotten, beekjes en bergen is geschikt voor wandel- en fietstochten. Aan de rand van het Centraal Massief ligt de stad Avignon. Het centrum van deze stad staat op de Werelderfgoedlijst. Iets verder naar het zuiden kom je bij de Cote d'Azur, aan de Middellandse Zee. Hier liggen steden als Marseille en Nice en vind je de mooiste stranden. Een andere stad die de moeite waard is, is Bordeaux. In deze stad en haar omgeving heb je veel mogelijkheden om wijn te proeven. Tegen de Italiaanse grens in de Alpen ligt het nationale park Mercantour. In dit park kun je gemzen, wilde zwijnen, wolven en steenbokken spotten.

Reisgidsen Frankrijk

reisgidsen-frankrijk

Koop bovenstaande Frankrijk reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Frankrijk.

 

Door:
Bijgewerkt: 4 juni 2018, 22:29 uur
Categorieën: Europa