Frankrijk wil 94 haaien doden bij Réunion

Reisnieuws

1 Reactie Reageer

 

Réunion, het Franse overzees departement ten oosten van Afrika in de Indische Oceaan, kondigt een haaienjacht aan waarbij het in zijn kustwateren 94 haaien wil doden, bovenop de 24 die het voorbije jaar werden gedood.

De Franse regering heeft dit besluit genomen naar aanleiding van een aantal recente doden door aanvallen van haaien. Sinds 2011 zijn vijf mensen voor de kust van Réunion gedood. Twee weken geleden kwam een 15-jarig meisje dat aan het snorkelen was om het leven en in mei kwam een 36-jarige surfer tijdens zijn huwelijksreis om nadat hij door een haai was aangevallen.

Dierenrechtenorganisaties zijn niet blij met de beslissing om de haaien te doden. Zij noemen de haaienjacht barbaars en wraakzuchtig. George Burgess, directeur van het instituut voor haaienonderzoek in Florida, waarschuwt dat dit soort slachtpartijen meer schade kan toebrengen aan het toerisme op Réunion dan de haaien zelf. Het land ten oosten van Madagascar dankt zijn welvaart vooral aan het toerisme. Réunion is geliefd bij bergbeklimmers en natuurliefhebbers.

  1. Dirk schreef:

    Tijdens huwelijksreis, dat kan natuurlijk niet! Die haaien moeten deaud.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *