Bretagne herfstvakantie: rust en natuur

Reistips

Geen reacties Reageer

 

De Franse regio Bretagne is niet alleen in de zomer leuk. Juist in de herfst, als de grote groepen toeristen naar huis zijn, is een vakantie in Bretagne de moeite waard. Op veel plekken heb je het rijk voor je alleen en de natuur is dan prachtig.

Lees hieronder de tips van het officiële bureau voor toerisme in Bretagne.

Vogels kijken op Ouessant

Vogels kijken in Bretagne? Door haar vele rotsen en baaien is het een waar vogelparadijs. Het eiland Ouessant is daarop geen uitzondering. Voor vogelliefhebbers is dit eiland in de westelijke punt van Bretagne extra interessant, omdat trekvogels hier een tussenstop maken. Vele (exotische) vogelsoorten rusten hier in het najaar even uit, om vervolgens door te vliegen naar warmere oorden.

Route van de Cider

In het najaar worden de appels geoogst. Tussen september en december wordt hiervan de beroemde Bretonse cider gemaakt. Maak van de gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen bij de productie, of ontdek via de ‘Route van de Cider’ alles over de rijkheid en diversiteit van cider. Daarnaast wordt appel veelvuldig verwerkt in andere recepten, zoals op een warme crêpe, in een gekarameliseerde Kouign-Amann (een typisch Bretons gebak) of in de vorm van een Bretonse appeltaart. Het najaar is dé periode om van deze lekkernijen in Bretagne te genieten!

bretagne-frankrijk-kasteel

Wandelen en fietsen op Bréhat

Op tien minuten met de boot vanaf Paimpol vormt het eiland Bréhat dankzij haar microklimaat ook buiten het hoogseizoen een zeer aantrekkelijke bestemming. Gemotoriseerd verkeer is hier niet toegestaan, waardoor het een paradijs is voor wandelaars en fietsers. Met de mediterrane vegetatie en typische dorpsstraatjes waan je je even op een verre bestemming. Fietsen en wandelen in Bretagne doe je dus op Bréhat!

Bréhat

Bréhat

Het bos van Brocéliande

Zodra de herfst aanbreekt is een wandeling in het bos van Brocéliande een waar spektakel. Slenteren langs heidevelden en meren, speuren naar paddenstoelen en kastanjes en genieten van de prachtige herfstkleuren. Dit bos, waar de oorsprong van de legende van Koning Arthur ligt, nodigt uit tot een herfstwandeling! Bij onstuimig weer ontdek je samen met het gezin in de Porte des Secrets de mysterieuze legendes van het bos, of probeer je in de Auberge des VoyaJoueurs één van de 400 spellen die tot de beschikking staan.

Golf van Morbihan

De Golf van Morbihan is in de herfst het theater van een schouwspel van uitbundige najaarskleuren. Deze ‘kleine zee’ (letterlijke vertaling van mor-bihan) maakt met haar 42 eilanden en betoverende landschappen deel uit van de ‘Club van de Mooiste Baaien ter Wereld’. In het najaar is de Golf van Morbihan een baken van rust en sereniteit en met het milde en zonnige klimaat een aangename plek om te vertoeven.

Bekijk snel meer tips voor een herfstvakantie in Bretagne. Of als je zoek bent naar een accommodatie dan kun je een vakantiehuis huren bij Interhome.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *