Colombia

Bestemmingsinfo | Zuid-Amerika


Hoofdstad: Bogota
Andere grote steden: Medellín, Cali en Barranquilla
Munteenheid: Colombiaanse peso (COP)
Oppervlakte: 1.141.748 km²
Inwoners: 45.239.079 (2012)
 

Colombia is een land in het noordwesten van Zuid-Amerika. Het land grenst in het noordwesten aan Panama, in het oosten aan Venezuela, in het zuidoosten aan Brazilië en in het zuidwesten aan Peru en Ecuador. Verder ligt het aan de Grote Oceaan en een de Caribische Zee. Naast de kuststreek, waar tevens de grote steden liggen, is Colombia in nog drie geografische regio's te verdelen. Het Andesgebergte en hoofdstad Bogota in het westen, de grasvlaktes (ook Los Llanos genoemd) in het noordoosten en het Amazonegebied in het zuiden, dat meer dan de helft van de oppervlakte van het land in beslag neemt.

Reisinformatie Colombia

Tijdsverschil:
In Colombia is het tijdens onze zomertijd 7 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 6 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Bogota:
8865 km
Vliegduur:
Ongeveer 11 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Colombia is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Colombia.
Visum:

Nee

Reizen naar Colombia:

Goedkope vliegtickets Colombia
Vakantie en rondreizen Colombia

 

Talen

De officiële taal in Colombia is Spaans. Daarnaast worden er nog verschillende lokale talen gesproken.

Beste reistijd Colombia

De beste reistijd voor Colombia is tijdens de winter en zomer, in de maanden december, januari, februari, juli en augustus. Dit zijn tevens de periodes dat er weinig regen valt in Colombia. Door de ligging dicht bij de evenaar schommelt, en mede door de hoogte, de temperatuur het hele jaar rond de 20 graden gemiddeld.

Vaccinaties en inentingen

Voor Colombia worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Colombia naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 95 procent van de bevolking van Colombia is rooms-katholiek. Daarmee is het veruit de belangrijkste godsdienst in het land.

Populaire bezienswaardigheden

De populairste bezienswaardigheid in Colombia is de stad Cartagena. Deze miljoenenstad aan de Caribische Zee heeft naast haar lange zandstranden met helderblauw water veel geschiedenis. De stad staat mede vanwege haar stadscentrum, stadsmuren en het district Centro op de Werelderfgoedlijst. Ook in hoofdstad Bogota is veel terug te zien uit de koloniale tijd. Op ongeveer 25 kilometer rijden van Bogota vind je de zoutmijnen van Zipaquirá, waar onder andere een uit zout opgetrokken kathedraal met een lengte van 120 meter te vinden is. In het westen van Colombia, niet ver van de stad Ipiales staat de prachtige Las Lajas basiliek. Hou je van duiken, snorkelen of gewoon lekker luieren, dan ben je op de eilanden San Andrés en Providencia in de Caribische Zee aan het juiste adres. Deze eilanden met hun parelwitte stranden liggen op ongeveer 700 kilometer van het vasteland van Colombia.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 11:03 uur
Categorieën: Zuid-Amerika