Istanbul wereldwijd populairste vakantiebestemming

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Istanbul is op de reiswebsite Tripadvisor tot populairste vakantiebestemming ter wereld gekozen. Miljoenen vakantiegangers van over de hele wereld brachten daar hun stem uit voor de Travellers’ Choice Destination Awards.

Voor de Awards werden hotels, restaurants, bezienswaardigheden en andere hotspots beoordeeld. De grootste stad van Turkije neemt de eerste plaats over van Parijs, dat naar de zevende plaats in de lijst is gezakt. Istanbul is dit jaar nieuw in de top tien van meest populaire vakantiebestemmingen en komt dus met stip op één. Rome steeg van de vierde naar de tweede plaats en Londen neemt net als vorig jaar de derde plaats in, gevolgd door Beijing (vierde plaats) en Praag (vijfde plaats).

New York, dat vorig jaar nog op twee stond, is zelfs helemaal uit de top tien verdwenen. Steden die wel een plekje in de top 10 van populairste vakantiebestemmingen hebben veroverd zijn de Marokkaanse stad Marrakech (zes), de Franse hoofdstad Parijs (zeven), de Vietnamese hoofdstad Hanoi (acht), de Cambodjaanse stad Siem Reap (negen) en de Chinese stad Shanghai (tien).

Door het verdwijnen van New York en San Francisco staat er geen enkele stad uit de Verenigde Staten nog in de lijst met meest populaire vakantiebestemmingen. Ook Australië heeft geen vertegenwoordiger meer. Vorig jaar stond Sydney nog op de tiende plaats.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *