Brazilië

Bestemmingsinfo | Zuid-Amerika


Hoofdstad: Brasilia
Andere grote steden: São Paulo, Rio de Janeiro, Salvador en Fortaleza
Munteenheid: Braziliaanse real (BRL)
Oppervlakte: 8.514.877 km²
Inwoners: 199.321.413 (2012)
 

Brazilië is een land in het oosten van Zuid-Amerika. Het land grenst aan maar liefst tien landen: Uruguay, Argentinië, Paraguay, Bolivia, Peru, Colombia, Venezuela, Guyana, Suriname en Frans-Guyana. In Zuid-Amerika grenzen alleen Chili en Ecuador niet aan Brazilië. Ook ligt het aan de Atlantische Oceaan. Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en het op vier na grootste land ter wereld. Het zuiden van Brazilië bestaat vooral uit bergen. Het noorden kenmerkt zich daarentegen door tropische regenwouden en woestijnen. De hoogste berg van Brazilië, de Pico da Neblina (2994 meter), ligt echter wel in het noorden, aan de grens met Venezuela. Aan de kuststrook langs de Atlantische Oceaan bevinden zich de grootste steden. Het land wordt verder doorkruist door tal van grote rivieren. De bekendste is de Amazonerivier.

Het koloniale Olinda langs de oostkust van Brazilië.

Het koloniale Olinda langs de oostkust van Brazilië.

Reisinformatie Brazilië

Tijdsverschil:
Brazilië valt in maar liefst vijf verschillende tijdzones. In het uiterste oosten (op eiland Fernando de Noronha) is het tijdens onze zomertijd 4 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de wintertijd is er 3 uur tijdverschil. Deze tijd neemt toe naarmate je westelijker gaat. In het westen is het tijdens onze zomertijd 6 uur vroeger dan in Nederland (tijdens onze wintertijd 5 uur).
Afstand A'dam-Brasilia:
9125 km
Vliegduur:
Ongeveer 11 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Brazilië is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Brazilië.
Visum:

Nee

Reizen naar Brazilië:

Goedkope vliegtickets Brazilië
Vakantie en rondreizen Brazilië

Brazilie reizen

 

Talen

In Brazilië is Portugees de enige officiële taal. Veel Brazilianen spreken echter ook Spaans, Italiaans, Duits of Engels.

Beste reistijd Brazilië

De beste reistijd voor het noorden van Brazilië is het najaar. Van augustus tot en met december is de gemiddelde temperatuur daar ongeveer 29 graden en valt er weinig regen, in tegenstelling tot het voorjaar. Het midden en zuiden van Brazilië zijn het beste in de maanden mei, juni en juli te bezoeken. Het is er dan ongeveer 26 graden en je ontwijkt het regenseizoen, die daar ongeveer tussen oktober en februari plaatsvindt.

Vaccinaties en inentingen

Voor Brazilië worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Brazilië naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 90 procent van de bevolking van Brazilië is christelijk (voornamelijk rooms-katholiek) en daarmee is het de belangrijkste godsdienst van Brazilië. In het noorden wordt daarnaast nog het candomblé aangehangen.

Populaire bezienswaardigheden

Brazilië is een heel groot land waardoor het lastig is om in een paar weken het hele land te zien. In het noorden van Brazilië bevindt zich het Amazonegebied. Dit gebied wordt doorkruist door de rivier de Amazone en bestaat verder uit tropisch regenwoud. Hier kun je verschillende excursies en boottochten maken. De kustlijn in het noordoosten wordt beschouwd als de mooiste van Brazilië en heeft het zonnigste en warmste klimaat. Bijvoorbeeld rond de stad Recife. Langs de oostkust liggen ook de grootste steden van het land. Onder andere São Paulo, Salvador en Rio de Janeiro zijn een bezoek meer dan waard. De laatste stad is vooral bekend om haar carnaval, het Christusbeeld en de stranden Copacabana en Ipanema. In het zuiden van Brazilië zijn de watervallen van Foz do Iguaçu ongetwijfeld het hoogtepunt. Verspreid over drie kilometer en precies op de grens met Argentinië (en vlakbij Paraguay) storten maar liefst 270 tot 300 watervallen naar beneden. Het bekendste punt is de Garganta do Diablo, waar veertien watervallen bij elkaar komen.

Reisgidsen Brazilië

reisgidsen brazilie

Koop bovenstaande Brazilië reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Brazilië.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 10:59 uur
Categorieën: Zuid-Amerika