Reis door Brazilië; koloniaal Olinda

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Behalve om natuur en stranden, is een Brazilië reis de moeite waard om de koloniale steden. Aan de oostkust steken de barokke kerken af tegen een blauwe oceaan. De meeste reizigers trekken naar Salvador, maar sla Olinda niet over: een stad met Nederlandse roots.

De Portugezen bouwden de pastelkleurige stad in de 16e eeuw, maar de Nederlanders hebben de twijfelachtige eer deze in brand te hebben gestoken. De kerken en kloosters werden gerestaureerd en als je de heuvel oploopt over de kinderkopjes, passer je de karakteristieke gevels.

De gebouwen mogen dan Europees aandoen, er is geen twijfel over mogelijk dat je in de tropen bent: bovenop de berg kijk je uit over jungle en palmbomen waar hier en daar een kerktoren uitsteekt, op de achtergrond de blauwe zee. Tel daarbij de sambaritmes die je hoort klinken door de straten en je kunt er niet meer onder uit dat je in Brazilië bent.

baai van Olinda

kerkje in Olinda

straat in Olinda

Stel je rondreis door Brazilië samen met Brazilië online. Tijdens de bouwsteen Olinda, oh-zo-mooi kun je met eigen ogen het koloniale Olinda bekijken.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *