Top 5 bezienswaardigheden in Canberra

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Vaak wordt, ten onrechte, gedacht dat Sydney de hoofdstad van Australië is, terwijl dit Canberra is. Dit komt omdat het veruit de meest dichtbevolkte stad is, niet alleen van Australië maar van heel Oceanië. Het is dus geen verrassing dat de meeste toeristen naar Sydney gaan voor hun vakantie in Australië. Ondanks dat Canberra kleiner is dan Sydney heeft het ontzettend veel te bieden voor reizigers.

Beste tijd voor een reis naar Canberra

De beste tijd om Canberra te bezoeken is tussen december en februari, de Australische zomermaanden. De temperaturen zijn dan warm, zonder een ondraaglijk niveau te bereiken. De buitenattracties van Canberra zijn ook allemaal geopend, wat betekent dat men veel meer vrijheid heeft om excursies te plannen. Vermijd de wintermaanden tussen juni en augustus. De temperaturen kunnen dan gemakkelijk dalen tot onder 0 graden Celsius, en bepaalde attracties zijn niet open voor toeristen. De lente kan ook relatief koel zijn, met af en toe een regenbui. Sneeuw is vrij zeldzaam in Canberra.

Top 5 bezienswaardigheden die je niet mag missen

In Canberra vind je enkele van de mooiste bezienswaardigheden in Australië, die veel mensen helaas missen doordat ze liever naar Sydney of Melbourne gaan.

1: Lake Burley Griffin

Lake Burley Griffin is meteen herkenbaar aan de 147 meter hoge fontein die op zoveel ansichtkaarten te vinden is. Het meer ligt in het hart van Canberra en is een populaire plek om te wandelen of te fietsen. De routes rond het meer van Burley Griffin bieden een prachtig uitzicht op het helderblauwe water. Ook zijn veel van de populaire gebouwen en musea van Australië langs dit meer te vinden. Het is letterlijk niet te missen!

2: War Memorial

Het oorlogsmonument in Canberra is niet gewijd aan één enkele oorlog; het herdenkt alle Australiërs die sinds 1885 in een oorlog zijn omgekomen. Ervaar dit indrukwekkende monument door langs de muren te lopen waarin de namen van alle Australische oorlogsslachtoffers zijn gegraveerd. Het gedenkteken is ook de thuisbasis van een aantal galerijen, waar verschillende tentoonstellingen over de oorlogen waar Australië bij betrokken was worden gehouden.

3: The Old and New Parliament Houses

Zoals de naam al aangeeft was het Old Parliament House van 1927 tot 1977 de oorspronkelijke federale zetel van het parlement van Australië. Nadat het parlement verhuisde naar het nieuwe parlementsgebouw, werd het oude parlementsgebouw het Museum of Australian Democracy at Old Parliament House. Hier kom je meer te weten over het politieke verleden van Australië, en de architectuur geeft je bijna het gevoel dat je door een tijdmachine bent gelopen.

Het New Parliament House is een architectonisch spektakel. Van buitenaf lijkt het alsof er binnenin het gebouw een bos groeit, maar dit zijn speciaal gemaakte marmeren zuilen die de indruk van een bos wekken. De openbare ruimtes functioneren als een museum, met verschillende belangrijke artefacten zoals de Magna Carta.

4: The National Museum

Het Nationaal Museum van Australië wordt door velen beschouwd als het meest ingewikkelde gebouw in het land. De architect, Howard Raggatt, wilde dat het de onderlinge verbondenheid van de verschillende verhalen van het Australische volk zou laten zien. Het symboliseert een knoop, van waaruit lange stroken zich uitstrekken en in elkaar overgaan. De expositiestukken zelf geven dit ook weer, omdat een groot deel ervan de geschiedenis van de Aboriginals behandelt.

5: The National Arboretum

Natuurliefhebbers mogen een bezoek aan het Nationaal Arboretum van Australië niet missen. Het omvat in totaal 250 hectare aan bomen in alle vormen, maten en kleuren. Hier vindt u allerlei exotische en zeldzame bomen, zowel inheems als uitheems. Het Arboretum is sinds 2005 onafgebroken aangevuld met nieuwe bomen en planten, waardoor het een werkelijk ontzagwekkende collectie heeft.

Op reis naar Canberra? Vergeet het visum niet

Elk jaar reizen duizenden toeristen naar Canberra om te genieten van alles wat het te bieden heeft. Nederlandse reizigers zonder een geldig visum Australië worden niet toegelaten. Gelukkig is het online aanvragen van het visum Australië erg eenvoudig. In plaats van de ambassade of het consulaat te bezoeken, hoef je alleen het online aanvraagformulier in te vullen en de betaling te voldoen. Het visum Australië wordt dan per e-mail verzonden. Vanaf dat moment heeft men toestemming van de Australische immigratiedienst om het land binnen te reizen.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *