Australië

Bestemmingsinfo | Australië


Hoofdstad: Canberra
Andere grote steden: Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth en Adelaide
Munteenheid: Australische dollar (AUD)
Oppervlakte: 7.692.024 km²
Inwoners: 22.015.576 (2012)
 

Australië is het op vijf na grootste land ter wereld en behoort tot het gelijknamige continent. Het land bestaat uit het Australische vasteland en tal van eilanden in de Indische en Grote Oceaan. Het grootste en bekendste eiland is Tasmanië, dat ten zuidoosten van Australië ligt en door de Straat Bass van het vasteland wordt gescheiden. Australië grenst niet direct aan een ander land, maar heeft wel enkele omliggende landen: Nieuw-Zeeland (in het zuidwesten), Indonesië, Oost-Timor en Papoea-Nieuw-Guinea (in het noorden). Australië bestaat uit zes staten, twee territoria en één federaal territorium. Driekwart van Australië bestaat uit woestijn. Verder bestaat het land uit regenwouden, bosgebieden en de zogenaamde scrublands, de savannes.

De '12 apostelen': rotsformaties in de staat Victoria aan de zuidkust van Australië.

De '12 apostelen': rotsformaties aan de zuidkust in de staat Victoria.

Reisinformatie Australië

Tijdsverschil:
Australië valt in drie verschillende tijdzones. In Sydney en Melbourne is het tijdens onze zomertijd 9 uur later dan in Nederland (tijdens onze wintertijd 10 uur). In Darwin is het dan 7,5 uur later (tijdens onze wintertijd 8,5 uur) en in Perth 7 uur later (tijdens onze wintertijd 8 uur).
Afstand A'dam-Canberra:
16.645 km
Vliegduur:
Ongeveer 20 uur naar de oostkant van Australië
Reisdocumenten:
Voor Australië is een paspoort noodzakelijk dat geldig is gedurende het verblijf in Australië.
Visum:

Ja (Visum Australië)

Reizen naar Australië:

Goedkope vliegtickets Australië
Vakantie en rondreizen Australië

 

Talen

In Australië is Engels de enige officiële taal. Daarnaast hebben de Aboriginals nog ongeveer vijftig verschillende talen.

Beste reistijd Australië

De beste reistijd voor het noorden van Australië is het najaar. Van juni tot en met november is de gemiddelde temperatuur daar ongeveer 25 tot 30 graden. De woestijnen van centraal Australië kun je het beste in het voor- en najaar (april, mei, september en oktober) bezoeken. In die maanden is het nog niet zo heet als tijdens onze winters, als het daar ruim boven de 35 graden kan worden. De beste reistijd voor het zuiden van Australië is ook het voor- en najaar. De temperaturen schommelen daar die periode tussen de 20 en 32 graden. De meest aangename periode voor Tasmanië, waar het nooit veel warmer dan ongeveer 22 graden wordt, is tussen november en april.

Vaccinaties en inentingen

Voor Australië zijn geen vaccinaties noodzakelijk. Ga voor meer informatie naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Australië naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer twee derde van de bevolking van Australië is christelijk en daarmee is het de belangrijkste godsdienst van Australië.

Populaire bezienswaardigheden

Australië is een heel groot land waardoor het lastig is om in een paar weken het hele land te zien. In het noordoosten van Australië bevindt zich het Great Barrier Reef, het grootste koraalrif ter wereld. Ook de outback, dat ongeveer 75 procent van de totale oppervlakte van Australië beslaat, in centraal Australië is een populaire bestemming. Precies midden in deze woestijn en in het nationale park Uluru-Kata Tjuta vind je de reusachtige rode rotsformatie en tevens het bekendste symbool van Australië, de Uluru of Ayers Rock. Australië beschikt verder over prachtige zandstranden en over mooie steden als Canberra, Melbourne, Brisbane, Perth, Adelaide, Alice Springs en Sydney. Op ongeveer 1,5 uur rijden van Sydney liggen de Blue Mountains. In dit park vind je onder andere watervallen, regenwouden en ravijnen. Voor een bezoek aan de Blue Mountains is het plaatsje Katoomba is een populaire uitvalsbasis. Tot slot heeft Australië met Hyams Beach, in het oosten, het 'witste' zandstrand ter wereld.

Tasmanië
Met Tasmanië beschikt Australië over een grote eilandengroep en zelfstandige staat, ten zuidoosten van het vasteland. Met Tasmanië wordt echter vaak alleen het grootste eiland aangeduid. Het eiland is bekend om haar adembenemende natuur. Hierdoor staat het volledige eiland op de Werelderfgoedlijst. Het populairste park op Tasmanië is het nationale park Cradle Mountain-Lake St Clair. Naast mooie flora heeft het ook een grote diversiteit aan fauna. Zo leven er onder andere wombats, wallaby's en de Tasmaanse Duivel.

Reisgidsen Australië

reisgidsen-australie

Koop bovenstaande Australië reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Australië.

 

Door:
Bijgewerkt: 3 juni 2018, 20:48 uur
Categorieën: Australië