Camperreizen: de 5 mooiste bestemmingen

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Een camper huren en dan al freewheelend door prachtige natuur en langs mooie steden reizen. Het staat bij veel mensen hoog op het verlanglijstje. Maar waarheen? Dit zijn de vijf mooiste camperlanden ter wereld. Allen ingesteld op campers.

Allereerst een tip: wacht niet te lang met het boeken van je camperreis. Aanbieders van campers raden aan om al tussen oktober en december een camper te boeken als je in de zomer op reis wil. Op dat moment zijn de campers nog goedkoop en camperplaatsen in overvloed. In januari is de prijs van een camper al fors duurder.

Door een camper te huren kun je zelf bepalen wat je wil zien en hoe lang je op een bepaalde plek wilt blijven. Vrijheid dus. Rij je liever van nationaal park naar nationaal park, of bezoek je graag zoveel mogelijk steden? Het is allemaal aan jou. Je bent niet gebonden aan een route. Of je laat de route vooraf op maat maken. Deze vijf landen zijn allemaal ingesteld op campers. Ze hebben voldoende campsites met voorzieningen voor campers en langs de weg zijn genoeg parkeerplaatsen.

Een kleine opsomming van betrouwbare Nederlandse aanbieders van camperreizen in het buitenland: 

Australië

Australië is zo groot dat je vooraf goede keuzes moet maken over welk deel van het land je bezoekt. Met een camper kun je echter wél grote stukken afleggen. Blijf je in het zuidoosten in de buurt van de grote steden Sydney, Melbourne en Canberra, ga je naar het noorden waar de Great Barrier Reef en Darwin op je wachten of trek je juist met je camper de outback in? In Australië kun je jaren reizen zonder alles gezien te hebben. Hou tijdens je camperreis in Australië rekening met extreme hitte en neem voldoende water mee.

Handige stopplaatsen in de outback (Foto: Michael Theis)

Handige stopplaatsen in de outback (Foto: Michael Theis)

Canada

Ga je in Canada naar de oostkust of verken het juist het westen van Canada? Dat is voor veel mensen de eerste vraag voor een camperreis in Canada. Rij in het oosten langs de Niagara Falls en steden als Toronto, Ottawa en Montreal. Of verken met je camper de staten Quebec en Newfoundland. In het westen van Canada zijn camperreizen door British Columbia en Alberta erg populair. Spot orka’s bij Vancouver Island, rij door National Park Jasper of Banff en vergaap je aan de Rocky Mountains.

Peyto Lake in Banff National Park.

Peyto Lake in Banff National Park.

www.travelworld.nl

Nieuw-Zeeland

Aan de andere kant van de wereld mag Australië dan vooral bekend staan om haar campervakanties. Kleine buurman Nieuw-Zeeland is door haar formaat misschien wel een betere camperbestemming. De afstanden zijn hier een stuk kleiner, waardoor je tijdens je camperreis in Nieuw-Zeeland veel meer van het land ziet. Een aantal must-sees in Nieuw-Zeeland zijn Milford Sound, Queenstown en Tongariro Park, bekend van de The Lord of the Rings-films.

Milford Sound.

Milford Sound.

Verenigde Staten

Wat voor camperreizen in Canada geldt, geldt ook voor een campervakantie in de Verenigde Staten: waar ga je heen? Ga je naar het westen, bezoek je het oosten of rij je juist van oost naar west? Bijvoorbeeld via de beroemde Route 66. Veel mensen kiezen voor de bekende route in Californië, in het westen van Amerika. Bij deze camperreis staan San Francisco, Las Vegas, Los Angeles en nationale parken als Bryce, Yosemite en de Grand Canyon vaak op het programma.

Het westen van de VS is een populaire camperbestemming.

Het westen van de VS is een populaire camperbestemming.

Smart Holidays - Scherp geprijsde verre camperreizen

Zuid-Afrika

Het minst bekende land in dit rijtje met mooiste camperreizen is misschien wel Zuid-Afrika. Maar dit land leent zich uitstekend voor een vakantie met de camper. Zuid-Afrika, niet voor niets ‘de wereld in één land’ genoemd, heeft vakantiegangers veel te bieden. Zoals 4×4 kampeerrondreizen in Zuid-Afrika. Prachtige steden als Kaapstad, wildparken als het Krugerpark en meer dan voldoende stranden langs de lange kust van Zuid-Afrika. De wildparken beschikken over goede kampeermogelijkheden met de camper.

Unieke combi in Zuid-Afrika: camperreis en safari.

Unieke combi in Zuid-Afrika: camperreis en safari.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *