Nieuwe vliegtuigstoelen: nog minder beenruimte

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Vind je dat je te weinig beenruimte hebt in een vliegtuig? Hou dan je hart vast, want het wordt nóg minder. Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen vervangen hun verouderde stoelen voor nieuwe, maar ook krappere exemplaren.

De nieuwe vliegtuigstoelen van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen zoals Delta Air Lines, United Airlines en Southwest Airlines zijn vanaf de armleuning tot aan de rugleuning van de stoel ervoor 2,54 centimeter smaller, wat ruimte voor gemiddeld vijf of zes extra stoelen oplevert. Daarnaast wordt ook het gangpad smaller, waardoor passagiers waarschijnlijk vaker aangestoten worden. Om de beenruimte te compenseren worden de tijdschriftvakjes smaller en worden ze in sommige gevallen boven het opklapbare tafeltje gemonteerd. Een slim trucje van de maatschappijen, maar een aantal passagiers dat de nieuwe stoelen mocht testen merkt op dat de rug van de stoel voor je hierdoor dichterbij is gekomen en je het gevoel krijgt in een hol te zitten. 

De gedachte van luchtvaartmaatschappijen is niet zo vreemd. Door het plaatsten van smallere stoelen kun je meer stoelen en dus meer mensen kwijt aan boord. En dus meer winst voor de luchtvaartmaatschappij. Bovendien zijn de nieuwe stoelen niet langer van metaal, maar van plastic. Volgens United Airlines wordt een A320 toestel hierdoor 545 kilo lichter, waardoor er veel minder brandstof nodig is. Of het voor de passagiers zo fijn is, is een tweede. Bovendien zullen de meeste reizigers vinden dat de winst van gemiddeld vijf á zes extra stoelen niet opweegt tegen het almaar minder wordende comfort. 

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *