Nationale parken, musea en monumenten in VS gesloten

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Bij een deel van de overheidsinstellingen in de Verenigde Staten, waaronder nationale parken, musea en monumenten, blijven de deuren vandaag gesloten. Dit is het gevolg van een meningsverschil tussen de Republikeinen en Democraten.

De Republikeinen en Democraten kunnen het niet eens worden over de financiering van de overheid, waardoor het Witte Huis alle overheidsdiensten die niet het stempel ‘onmisbaar’ hebben gekregen de deuren gesloten moeten houden. Niet alleen inwoners van de Verenigde Staten hebben last van de maatregel. Ook voor toeristen kan het conflict voor logistieke problemen zorgen. Reizigers die van plan waren de (grote) nationale parken te bezoeken zullen nu alternatieve routes moeten volgen. Ook moeten reizigers rekening houden met een langere wachttijd bij de douane. 

Niet alle nationale musea, monumenten en parken zullen gesloten blijven. Veel bezienswaardigheden in de Verenigde Staten zullen vandaag gewoon open zijn. Ga naar de website van CNN voor meer informatie over de ‘shutdown’.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *