Zo zorg jij voor een goede voorbereiding van je vakantie!

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Wanneer je bijna op vakantie gaat ben je natuurlijk vooral bezig met de vakantie zelf. Denk aan de plekken die je wilt bezoeken, de dingen die je wilt gaan doen en de beste manier om bij je bestemming aan te komen. Maar ook voor thuis moeten er een aantal dingen geregeld worden.

Wie let er op je huis tijdens je vakantie?

Je wilt je huis niet onbeveiligd achterlaten en, ook al is je huis beveiligd, toch is het een fijn idee als er af en toe iemand langs gaat. Spreek bijvoorbeeld met een familielid of met de buren af dat ze regelmatig even een kijkje nemen, de post van de mat afhalen en de planten water geven. Ook kun je timers voor je lampen plaatsen zodat deze in de avond automatisch aan gaan, waardoor het lijkt alsof er iemand thuis is.

Hoe ga je naar je bestemming?

Ga je met je eigen auto op vakantie, dan neem je deze uiteraard mee, maar wat nou als je met het vliegtuig gaat? Je zou een familielid of goede vriend kunnen vragen jullie te brengen, maar je kunt ook heel eenvoudig zelf gaan. Je auto parkeren schiphol is tegenwoordig namelijk helemaal geen probleem meer en kost je maar een paar euro per dag.

Hierbij kun je kiezen tussen valet parking en shuttle parking. Bij de eerste parkeer je op Schiphol, en bij de tweede parkeer je een paar kilometer verderop, maar word je gehaald en gebracht door een shuttlebus. Dit zit uiteraard bij de prijs inbegrepen.

Je huisdieren tijdens je vakantie

Vaak mogen huisdieren niet mee op vakantie, tenzij je de plek daar speciaal voor hebt uitgezocht. Heb je echter wel een huisdier, dan zou je hier een oppasadres voor moeten vinden. Dit kan bij familie of vrienden, maar je zou ook kunnen kiezen voor een pension. Hier betaal je uiteraard wel voor, maar dan weet je wel zeker dat je huisdier goed verzorgd wordt.

Neem je werk niet mee!

Vaak zijn mensen geneigd hun werk mee op vakantie te nemen, vooral wanneer zij een eigen bedrijf hebben. Toch is het zeker aan te raden dit niet te doen, omdat je op die manier niet volledig kunt genieten van je vakantie en dus ook niet kunt ontspannen. Heb je een werktelefoon? Laat deze dan thuis. Stuur ook een e-mail naar opdrachtgevers en collega’s toe dat je op vakantie bent en stel een automatisch bericht is als mensen je een e-mail willen sturen. Ook kun je je voicemail hierop aanpassen.

Wil je nog meer rust? Kies er dan ook voor je privé telefoon beperkt te gebruiken. Zo zou je bijvoorbeeld verschillende meldingen, zoals je e-mail, uit kunnen zetten. Ook je social media neemt vaak veel tijd in beslag, en dat is niet waar je mee bezig wilt zijn tijdens je vakantie.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *