Welke reisverzekering heb je nodig voor een wereldreis?

Reistips

Geen reacties Reageer

 

De meeste reisverzekeringen kun je afsluiten voor maximaal 60 of 90 reisdagen. Als je op wereldreis wilt en langer dan 90 dagen weg wilt blijven is het belangrijk om goed te bekijken welke verzekering je het beste kunt nemen. Want als je lang gaat reizen loop je meer risico, zeker als je buiten de gebaande paden reist en verblijft. Want hoe langer je wegblijft hoe meer risico je loopt dat er onderweg iets gebeurt. Als wereldreiziger in arme landen of gebieden ben je sneller een doelwit voor diefstal, zeker als je alleen reist. Stel dat er iets met je gebeurt, je raakt al je geld kwijt of je belandt in een noodsituatie. Niet alleen voor jezelf is het dan heel prettig als je de juiste verzekering hebt afgesloten, ook voor de mensen die thuis achtergebleven zijn scheelt het een hoop zorgen als jij alles goed geregeld hebt.

Gespecialiseerde reisverzekering

Als je een jaar of langer op reis gaat onderneem je vaak meer activiteiten op sportief gebied. Raften, abseilen, duiken, kanoën, activiteiten waarbij je een hoger risico loopt op ongelukken. In verre landen kan je dan voor grote kosten komen te staan als je een reguliere reisverzekering hebt die de medische kosten volgens Nederlands tarief dekt terwijl de kosten daar voor bijvoorbeeld een ziekenhuisbehandeling duurder uitvallen. Het is verschil moet je dan zelf betalen, terwijl je dit in een reisverzekering op maat kunt voorkomen. Zorg voor een dekking tot kostprijs voor zaken als ziekenhuisopname,(reddings)operaties etc. zodat alle gemaakte kosten vergoed worden.( Let op, er zijn een aantal populaire reisbestemmingen waar dit van toepassing is!) Ook belangrijk om op te letten is je Nederlandse zorgverzekering. Deze blijft naast je reisverzekering bestaan en vervalt pas als je langer dan twee jaar wegblijft. Als je in het buitenland gaat werken vervalt ie wel. Als je een reisverzekering neemt waarbij je kosten gedekt worden met of zonder Nederlandse zorgverzekering bespaar je jezelf een hoop gedoe tijdens je reis. Het kost iets meer maar het is aan te raden hierop niet te bezuinigen.

Goed verzekerd zijn een must

Onderweg kan van alles gebeuren. Je kan aansprakelijk gesteld worden voor schade, letsel aan anderen of zelfs het overlijden van anderen terwijl jij wellicht niet eens schuldig bent. Toch kom je terecht in juridische procedures die eindeloos kunnen duren. Als je je goed wilt verzekeren zorg dan dat je ook een aansprakelijkheidsdekking hebt en verzekerd bent voor juridische bijstand. Dat kan je veel ellende besparen. Dat geldt ook voor een uitgebreide dekking voor repatriëring. Als je door ziekte terug moet naar Nederland, of als er een familielid overlijdt is het fijn als al kosten waar je mee te maken krijgt vergoed worden. Sommige verzekeringen betalen zelfs je reiskosten als je daarna weer terug wilt naar je reisbestemming. Waar je ook naar toe gaat en wat je ook gaat doen, als je een wereldreis gaat maken is goed verzekerd zijn een must. Laat je goed adviseren!

De beste reisverzekering voor jouw wereldreis

Hoe vind je een reisverzekering die perfect aansluit bij jouw wensen, maar ook nog eens goedkoop is? De beste reisverzekering vind je via Totaalbesparen.com. Dit is een onafhankelijke vergelijkingssite voor alle vaste lasten. Succes met vergelijken en alvast een goede reis gewenst. 

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *