Wegbrengcampers: camperreizen voor een prikkie

Budget

8 Reacties Reageer

 
Een camperreis maken, staat het ook bij jou op het verlanglijstje? Vast. Veel mensen dromen ervan om ooit met de camper door Amerika of Canada te cruisen. Maar dat is best prijzig. De zogenaamde wegbrengcampers bieden uitkomst. Goed, je hebt bedacht dat je een rondreis door de Verenigde Staten of Canada wil maken. Dan kun je kiezen tussen een autorondreis of een camperreis. Het verschil is dat je met een auto van hotel naar hotel reist en dat je met een camper altijd je slaapplek bij je hebt. Beide hebben voor en tegens. Beide type rondreizen kunnen ook best duur zijn. Voor camperreizen is er echter een mogelijkheid om je vakantie een stuk goedkoper te maken. Hoe? Dankzij de zogenaamde wegbrengcampers.

Nieuwe camper wegbrengen

Een wegbrengcamper is niets meer dan een camper die vanuit de fabriek naar een andere locatie moet worden gebracht, meestal een populaire ophaallocatie voor toeristen. Daarvoor kunnen de fabrieken een werknemer een paar weken de weg op sturen, maar de fabrieken hebben bedacht dat het veel voordeliger is om toeristen dit ‘werk’ te laten oplossen. En dus hebben ze reisorganisaties benadert om dit soort testdrives voordelig aan te bieden. Twee vliegen in één klap. De fabriek blij, de reiziger blij. Ook Nederlandse touroperators krijgen ieder jaar een aantal van dit soort wegbrengspecials aangeboden.

De beste camper aanbieders

Er zijn veel aanbieders van camperreizen. Travelhome en Tenzing Travel hebben het grootste en meest complete aanbod met prachtige reizen. Van tevoren samengesteld, of alleen de vlucht en camperhuur. logo-hotelsVoigt Travel logo-hotelsTravelhome Laat je bij Travelhome inspireren door prachtige reizen. Vraag vrijblijvend een offerte aan. En ook hier geldt, hoe eerder je boekt, hoe goedkoper.

Goedkoop dwars door Amerika of Canada

De meeste wegbrengspecials hebben Chicago als startpunt. In de buurt van Chicago staan een aantal fabrieken waar campers worden gebouwd. De bestemming van de camper is een beetje afhankelijk van de aanbieder, maar in de meeste gevallen dien je de camper aan de andere kant van het land af te leveren, bijvoorbeeld in San Fransisco, Las Vegas, Seattle of Florida. Maar ook New York is een veelvoorkomende inleverlocatie. In Canada is Toronto in veel gevallen het vertrekpunt voor de wegbrengcamper. wegbrengen-camper-amerika

Reizen in het voorjaar

Addertjes onder het gras? Niet echt. Wel dien je een beetje flexibel te zijn en niet perse in het hoogseizoen een camperreis te willen maken. Aangezien de campers voor het hoogseizoen op de ophaallocatie moeten staan vinden veel van dit soort wegbrengacties plaats in het voorjaar, meestal tussen februari en mei. In het noorden van Amerika en Canada kan het in die periode nog wel koud zijn. Maar genoeg ruimte voor een winterjas in de camper. Omdat het aanbod met nieuwe campers wegbrengen niet heel groot is, dien je op tijd te boeken. Hou daarom de aanbieders van deze camperreizen goed in de gaten. Schrijf je bijvoorbeeld in voor nieuwsbrieven.

Camperreis Scandinavië

Ben je al te laat voor een wegbrengcamper, maar wil je in de zomer wel een camperreis maken? Denk dan ook eens aan een campervakantie in Noord-Scandinavië. Heel wat anders, maar net zo onvergetelijk. Reis met je eigen camper over de Noorse eilanden Lofoten, Vesteralen en Senja en maak een stop op de Noordkaap, het noordelijkste puntje van Europa. Voigt Travel biedt aantrekkelijke 8- en 15-daagse camperreizen waarbij je dankzij het allemansrecht kunt gaan en staan waar je wil!

 1. fred evers schreef:

  Eind mei camper wegbrengen
  Ergens in Europa,ben in bezit van alle
  rijbewijzen,a.b.c.d.e be n van 08-09-54.Rij op betonmixer in lok.haarlem

 2. Roelie van den Berg schreef:

  zou graag in aanmerking komen om campers weg te brengen, maakt niet uit waar naar toe. Wij zijn ervaren reizigers ook met campers. Hebben al getoerd in Australië, Canada (2x) Amerika, Nieuw Zeeland.

 3. diane schreef:

  houd mij op de hoogte van de camperwegbrengactie van 2019

 4. mirjam lankreijer schreef:

  graag op de hoogte houden van wegbrengacties van 2019.
  We zouden graag rijden van Seatlle naar San Francisco

 5. E.R.S. Kranendonk schreef:

  Graag zou ik op de hoogte gehouden worden van wegbrengacties.

  Ik ben in bezit van het rijbewijs BE

  Met vriendelijke groeten,
  Els Kranendonk

 6. H.Knip schreef:

  Willen graag met een wegbreng camper van Toronto naar Calgary in het voorjaar van 2020. Willen graag op de hoogte worden gehouden.

 7. Paul van Wetten schreef:

  Willen graag een camper weg brengen in Canada . We hebben geen ervaring, mag ook in Europa zijn.

 8. Jan Rutten schreef:

  Ik zou graag in aanmerking willen komen voor deze acties
  Heb alle rijbewijzen! Groetjes

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *