Wat je zeker moet doen in Nepal

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Nepal is lange tijd een gesloten land geweest voor toeristen. Dat veranderde in 1951, toen de Nepalezen de grenzen opendesn voor buitenlanders. Sindsdien is Nepal vooral populair onder wandelaars en backpackers. Wij geven drie tips voor een bezoek aan Nepal.

Vanwege de geïsoleerde ligging in het Himalaya-gebergte loopt Nepal nog steeds behoorlijk achter op haar omliggende buurlanden India en China. Hoewel toeristen het land meer en meer weten te vinden, struikel je er nog niet over fotograferende reizigers. Dat maakt een reis door Nepal juist zo aangenaam. Om de voorbereidingen op je reis naar het Aziatische land wat eenvoudiger te maken hebben wij drie hoogtepunten voor je geselecteerd die je zeker in je reisschema moet opnemen.

1. Wandelen door het Himalaya-gebergte

Bezoek je Nepal, dan kun je niet om de Himalaya heen. Het gebergte neemt een groot deel van het land in en is vanaf vrijwel overal zichtbaar. Een populaire wandeling door het Himalaya-gebergte is de wandeltocht naar de Annapurna Base Camp, vanwege de vele dorpjes die je onderweg aandoet. De Annapurna is een 55 kilometer lang bergmassief in het midden van Nepal. Tijdens de wandeltocht ervaar je bovendien de unieke Sherpacultuur. De echte avonturiers beklimmen echter de Mount Everest. Voor een beklimming van de hoogste berg ter wereld moet je echter wel goed geoefend zijn. Sawadee en SNP Natuurreizen zijn Nederlandse reisorganisaties die wandelreizen en trektochten door Nepal aanbieden.

2. Tijgers en olifanten spotten in Nationaal Park Chitwan

Het nationale park Chitwan is het oudste en mooiste nationale park van Nepal. Het park is in 1973 opgericht en ligt ongeveer 150 kilometer ten zuiden van hoofdstad Kathmandu. In het park leeft een grote diversiteit aan dieren, waaronder olifanten, neushoorns, beren, krokodillen en luipaarden. Maar veel mensen bezoeken het nationale park Chitwan vanwege de aanwezigheid van Bengaalse tijgers, die hier worden opgevangen. Het is eigenlijk zonde om slechts één dag in dit park, waar je een ritje op de rug van een olifant kan maken, te verblijven. Via Nepal online kun je in Nederland al een accommodatie aan de rand van het park boeken.

3. Kijk je ogen uit in het religieuze Kathmandu

Kathmandu is de hoofdstad van Nepal en ligt in een vallei aan de Vishnumati rivier. Bij het binnenrijden van de stad vallen je direct de vele Boeddhistische en Hindoeistische tempels/stoepa’s op. Religie speelt dan ook een belangrijke rol in het dagelijkse leven van de Nepalezen. Durbar Square, in het hart van de stad, is het letterlijke religieuze centrum. Hier bevinden zich verschillende paleizen en maar liefst vijftig tempels. De grootste stoepa (Bouddhanath) staat echter in de wijk Bouddah. Een andere belangrijke stoepa is de Swayambhunath (ook wel Monkey Temple genoemd). De bijnaam heeft het gekregen door de vele apen die op het terrein rondlopen. De meeste backpackers, maar ook andere toeristen, verblijven in de wijk Thamel. Hier bevinden zich veel hotels en hostels. Om het je gemakkelijk te maken heeft de Nederlandse reisorganisatie Nepal online een startpakket voor je verblijf in Kathmandu samengesteld.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *