Voor ieder wat wils in Noordrijn-Westfalen

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Noordrijn-Westfalen is een deelstaat van Duitsland die grenst aan Nederland en daarom ook in trek bij Nederlanders. En dat komt mede door de veelzijdigheid. Zo kent Noordrijn-Westfalen met Düsseldorf en Keulen bijzondere steden.  En beschikt het ook over de regio’s Eifel en Sauerland; vakantiebestemmingen bij uitstek. In dit artikel neemt Reisaddict je mee naar deze plekken en laat je zien wat er zoal kunt beleven. 

De steden: Düsseldorf

Düsseldorf staat vooral bekend om haar kunst en cultuur. Zo zijn er veel musea in en rondom de stad. Of je nou van kunst, architectuur, theater, ballet of muziek houdt, Düsseldorf biedt het aan. 

Düsseldorf heeft hiernaast ook een luxe winkelstraat, de Königsallee. Hier kun je alle bekende designermerken vinden van Gucci tot Tommy Hilfiger. Iedereen die maar een beetje van shoppen en/of mode houdt kan hier zijn of haar hart ophalen.

Naast winkelen is er genoeg plek om lekker te eten of een drankje te doen in de stad. De stad kent namelijk veel restaurants, pubs en bars. Zo is “Little Tokyo” een bekend culinair district in Düsseldorf. De Japanse community is er erg groot en je kunt er dan ook de beste Japanse restaurants vinden. Een plek om zeker eens een kijkje te nemen als je van lekker eten houdt. 

De steden:  Keulen

En dat geldt misschien nog wel meer voor Keulen. Keulen kent namelijk 1240 restaurants, 770 pubs, 660 internationale snackbars, 120 bars & clubs en 11 sterrenrestaurants. Een bezoekje waard zijn er binnen het traditionele centrum een aantal bierbrouwerijen (Gaffel am Dom, Sion en Peters Brauhaus om een paar te noemen). Zo zijn er ook meerdere (bier)tours die je kunt boeken om de oude binnenstad van Keulen te ontdekken en een lekker biertje te drinken. 

Naast al het culinaire is er ook veel cultuur. Er zijn liefst 42 musea en een absoluut hoogtepunt is ook de 175 meter hoge Kathedraal in Keulen te bezoeken. 

Eifel

Eifel is een natuurgebied ongeveer 100 km ten zuiden van Keulen. Voor natuurliefhebbers is Eifel een ideaal vakantiegebied. Als je zoekt naar frisse lucht en een vrij gevoel dan zit je hier goed. In de mooie uitgestrekte natuurgebieden is het namelijk heerlijk om te wandelen. Zo heeft het Nationaal Park Eifel 240 kilometers aan wandelpaden. Naast het bezoeken van nostalgische dorpjes zijn er ook kastelen te vinden. Kasteel Eltz oogt als een sprookjesachtig kasteel en heeft Disney geïnspireerd bij het ontwerp van het wereldberoemde kasteel van Assepoester.

Sauerland

Naast Eifel is Sauerland het tweede natuurgebied in Noordrijn-Westfalen dat je een keer bezocht moet hebben.. Dit gebied met vele bergen is ideaal om te fietsen of te hiken. Zo zijn de fietsroutes bij elkaar 3000 kilometer lang. Door het grote bergachtige gebied en veel natuur is het ook ideaal om te mountainbiken en te wielrennen.

Met 300 hectare skipistes is het ook populair bij wintersporters. Daarbij is het mogelijk om met de arrenslee op pad te gaan of een mooie winterwandeling te maken. Een leuke bestemming voor als je van wintervakanties houdt.

Meer informatie kun je vinden op de website van LekkerWegTips.nl in het artikel: Vakantietips voor Noordrijn – Westfalen

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *