Veilig op reis? Dat doe je zo!

Reistips

Geen reacties Reageer

 

De vakantie is aangebroken. Even tijd voor elkaar, rust nemen en op vakantie gaan. Dit wil je natuurlijk zo veilig mogelijk doen, maar hoe doe je dat? Natuurlijk zorg je ervoor dat je auto recent gecontroleerd is, dat de banden goed zijn en dat je alles op de juiste manier hebt ingepakt. Maar er zijn nog een paar andere punten die kunnen zorgen voor extra veiligheid. Hoe je dat doet lees je hier!

Veilig op reis met een dashcam

De dashcam zie je steeds vaker voorbij komen. Er zijn redelijk wat mensen die er inmiddels al één in hun auto hebben hangen, maar er zijn er ook veel die het overwegen. Dat deze camera zo populair is, is niet zo gek. Je hebt namelijk altijd een onafhankelijke getuige wanneer er iets gebeurt. De dashcam begint met registreren vanaf het moment dat jij gaat rijden. Dit betekent dat, wanneer er schade ontstaat of je onderdeel bent van een ongeluk, dit allemaal op beeld staat.

Beschikt de camera daarnaast ook over een parkeermodus, dan zal hij ook inschakelen op het moment dat er beweging rond of aan de auto is. Op die manier heb je het dus altijd op beeld wanneer er iemand tegen je auto aanrijdt terwijl deze geparkeerd staat, of wanneer er wordt ingebroken.

Dit is fijn wanneer je de auto thuis hebt staan of onderweg bent naar je werk, maar ook zeker wanneer je op reis gaat. Daarnaast registreert de camera alle ritten, waardoor je ook achteraf nog kan genieten van de reis naar je vakantiebestemming. Wel moet je de regelgeving goed nakijken, in sommige landen gelden er namelijk andere regels voor het gebruik van een dashcam. Een dashcam auto kopen doe je overigens het beste bij een gespecialiseerd bedrijf, zodat zij je ook de nodige uitleg hierover kunnen geven.

De warmte in de auto tegengaan

Een nadeel van het op vakantie gaan, is dat je vaak voor langere tijd in de auto moet zitten. Is het fris buiten of regent het, dan is dat niet zo erg, maar wanneer het buiten 30 graden is kan dit in de auto aardig oplopen. De ramen openzetten op de snelweg is niet heel verstandig, een de airco kost je vaak veel extra brandstof. Toch zijn er naast deze twee opties ook nog andere manieren om te zorgen voor minder hitte in de auto.

Dit kun je namelijk regelen door middel van raamfolie auto. Het blinderen van je ramen heeft namelijk zo zijn voordelen. Ten eerste voorkomt het verblinding door de zon, want de folie werk zonwerend. Dit heeft ook direct als voordeel dat het de warmte buiten houdt. Dus ook wanneer je de auto de hele dag in de volle zon hebt laten staan, zal het binnenin niet verschrikkelijk warm zijn.

Ook is het zo dat je hierdoor brandstofkosten bespaart, omdat de temperatuur constant blijft, het interieur van je auto zal niet gaan verkleuren, het zorgt voor meer privacy en het beschermt je auto ook tegen glasscherven wanneer er een ruit kapot gaat. Alle scherven zullen namelijk aan de folie blijven plakken. 

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *