Tussen duinen en ravijnen in Namibië

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Namibië is op Mongolië na het dunbevolktste land ter wereld. Stap in een 4×4 en rijd uren door het uitgestrekte landschap zonder iemand tegen te komen. Eindeloze zandduinen en rotsformaties trekken aan je voorbij. 

Stapvoets passeer je natuurlijke bronnen, waar zebra’s en onhandig bukkende giraffes hun dorst komt lessen. In de verte hoor je leeuwen brullen. Verleg je grenzen, maak kennis met de lokale cultuur en verrijk jezelf. Dit is onze top vier van unieke belevingen in Namibië.

1. Duintop op!

Een bezoek aan de Sossusvlei is voor veel reizigers een van de hoogtepunten van een reis door Namibië. Rode zandduinen steken scherp af tegen de knalblauwe lucht. Sta vroeg op, want met zonsopkomst is de plek nog mooier. Slof door het mulle zand naar de top van een van de duinen en kijk uit over de verlaten woestijn. In de verte zie je de Deadvlei met dode bomen die er al negenhonderd jaar staan, maar nog steeds intact zijn door het droge klimaat. Op deze bijzondere plek heb je echt het gevoel alsof je in een ansichtkaart staat.

2. Ssst… in de Kalahari

Ben jij een echte woestijnliefhebber? Slaap dan in een safaritent midden in de Kalahariwoestijn. We kropen ‘s avonds dicht bij elkaar voor een knapperend kampvuur en genoten met een glas wijn van de stilte. Het is hier ’s nachts zo donker dat de sterren ontelbaar zijn. Na een stevig ontbijt neemt een gids je de volgende dag mee de natuur in. Hij leert je graag meer over de kruiden en grassoorten die de woestijn rijk is. Houd je camera bij de hand: struisvogels en springbokken schieten aan je voorbij!

zonsopkomst-namibie

3. Maïs plukken en manden vlechten

In het afgelegen Owamboland ten noorden van de immense Etosha zoutpan kun je overnachten in een homestead. Dit is een uitgelezen kans om van dichtbij te ervaren hoe de mensen hier leven. Help mee met geiten hoeden en maïs plukken en leer hoe je manden kunt vlechten. Het was een inspirerende ervaring om weer eens terug te gaan naar de basis en bovendien draag je je steentje bij aan de lokale bevolking. Sluit de dag af met een koud biertje in een lokale Shebeen, een kleurrijke pub waar je snel in contact komt met de vriendelijke Owambo’s.

4. Voetjes omhoog

In Namibië vind je geen tropische kust met witte zandstranden waar je je reis ontspannen kunt afsluiten. Wij hebben gelukkig wel een plek gevonden waar dit toch kan. Overnacht in een sfeervolle safaritent middenin de Kalahariwoestijn. Neem een verfrissende duik in het zwembad, lees je boek uit en kom bij van alle indrukken van de reis. ’s Avonds geniet je bij een kampvuur van een echt Afrikaanse maaltijd – om je vingers bij af te likken. De ideale plek om de reis af te sluiten.

guesthouse-windhoek-namibie

Reizen is jezelf verrijken en je eigen grenzen opheffen. Weg van het dagelijkse ritme en anders tegen de wereld aan leren kijken door nieuwe ontmoetingen, andere culturen en gewoontes. Zo reizen de reisspecialisten van Namibië online, onderdeel van Riksja Travel, het liefst. Zij zijn de uitdaging aangegaan tijdens hun Namibië-reis. Durf jij op deze manier te reizen?

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *