Rondreis in de USA: het Noordoosten

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Een rondreis in de USA blijkt de afgelopen jaren steeds populairder te worden. Vooral de westkust wint hierbij aan populariteit. Maar ook het Noordoosten van de Verenigde Staten heeft veel moois te bieden tijdens een (auto)rondreis.

Dat de westkust van de Verenigde Staten al jaren miljoenen bezoekers trekt is niet gek, met de prachtige steden en weelderige natuurgebieden dat dit stukje Verenigde Staten rijk is. Toch is dit niet het enige gedeelte van de VS dat een bezoekje brengen waard is. Het Noordoosten is ook veel rijker aan natuur en cultuur dan alleen de grote steden die dit gebied heeft (Bosten, New York).

Voorbereiding

Een reis naar het Noordoosten van de VS is een reis naar het dichtstbevolkte gedeelte van dit immense land. 55 miljoen mensen wonen er ongeveer in dit gebied en een goede voorbereiding is dan ook essentieel. Als je naar de Verenigde Staten reist heb je een aantal dingen hard nodig. Zo mag je het land niet in zonder een zogenaamde ESTA in te vullen. Dit formulier met (soms hilarische) vragen moet je voor je vlucht hebben ingevuld.

Ook je verzekeringen zijn een aandachtspuntje. Zo is het goed na te gaan of jou verzekering ook een werelddekking of zelfs specifieke dekking hebben voor Verenigde Staten. De meeste doorlopende reisverzekeringen hebben dit bijvoorbeeld niet standaard in het pakket zitten en daarom moet je een aanvullend pakket afsluiten. Ook voor je andere verzekeringen zoals rechtsbijstand is dit het geval. Alleen de zorgverzekering heeft (nu nog) een werelddekking.

9-11-memorial-new-york

9/11 Memorial in New York.

De schatten van het Noordoosten

Natuurlijk zijn de steden in het Noordoosten (Boston, New York en Washington) niet te missen als je daar bent. Deze steden hebben naast een bruisende uitstraling ook vele historische en minder historische bezienswaardigheden. Natuurlijk heb je de Mall in Washington, met Capitol Hill, Lincoln Memorial en vele andere bezienswaardigheden. Ook heb je de stad New York waarbij bijna alles wel een buitengewone ervaring is, maar je zeker het 9/11 memorial en de daar vlakbij gelegen herdenkingskerken niet mag missen. En ook Bosten, de echte universiteitsstad, heeft een rijke Iers/Italiaanse historie, maar ook van de Engelse kolonialisten.

Buiten deze bij iedereen bekende steden zijn er nog zoveel andere activiteiten te ondernemen. Zo liggen in de staat New York ook de Niagara Falls. Deze liggen op de grens met Canada en zijn een prachtig natuurfenomeen. Daarnaast zijn er verschillende nationale parken en bekende natuurgebieden. Zoals Cape Cod, Acadia National Park, Lake George en the Hamptons.

Stippel voor je gaat je route goed uit en maak een lijstje met jouw topbestemmingen in het Noordoosten van de Verenigde Staten.

De Niagara Falls.

De Niagara Falls.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *