Reizen naar Peru? Zeker met deze top 5

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Het land Peru heeft bij veel reizigers een bijzonder plekje ingenomen. Misschien is het de diversiteit van de bestemming? Het ene moment ben je namelijk op grote hoogte en sta je tussen besneeuwde Andes-toppen, het andere moment sta je in tropisch Amazone woud.

Je hebt in Peru verloren oude Inca steden en sfeervolle stadjes met Spaanse koloniale invloeden. Peru telt bijna 30 miljoen inwoners, 45% daarvan zijn Indianen. Een kleurrijk volk, die veel indruk op ons, als fervente reizigers, achterliet. Wat maakt Peru zo bijzonder? Reisorganisatie Peru online, onderdeel van Riksja Travel, zet hun favoriete top 5 op een rij.

Islas Ballestas

Laten we beginnen met iets wat je niet in Peru verwacht. Denk jij gelijk bij Peru aan Machu Picchu? Wij laten ons verrassen door ruige rotskusten. Islas Ballestas is een nationaal park waar zeehonden, pinguïns, leguanen en heel veel zeevogels leven. En, waar je vanaf een zandduin kunt afglijden. Zandsurfen is net zoiets als snowboarden, maar dan over zand. Dit alles maakt je Peru reis echt verrassend.

Colca Canyon

Dieper dan de Grand Canyon in Amerika, en waar zeldzame condors leven. Vanuit Cruz del Condor, het diepste punt, leven honderden exemplaren en ga je vroeg in de ochtend? Dan heb je kans om ze van heel dichtbij te zien zweven. Met een spanwijdte van bijna 3 meter is dit echt heel bijzonder. De omgeving rondom de Colca Canyon is ook meer de moeite waard, met hoogvlaktes en grazende lama’s.

peru-bolivia-colca-del-canon-alpaca

Titicaca meer

Ooit van de stelling gehoord: ‘Je bent niet in Peru geweest als je het Titicaca meer niet gezien hebt’? Op een hoogte van meer dan 3800 meter is het hét hoogst bevaarbare meer ter wereld. Ja, veel reizigers komen op het Titicaca meer af en daarom voelt de plek erg toeristisch. De meeste toeristen doen dezelfde route, dus steek je tour zo in dat je de grootste toeristen stroom ontwijkt. De Uros eilanden, van riet gemaakt, liggen verder weg en daarom minder bezocht dan de andere eilanden.

titicaca-meer

Inca Trail en Machu Picchu

Met weinig twijfel zal een bezoek aan Machu Picchu het hoogtepunt zijn van je reis door Peru. Wij vinden dat je je reis nog bijzonder maakt door de spanning op te bouwen met de Inca Trail. Via de heilige vallei (vanaf Cusco) maak je een trekking, er zijn er meerdere variërend van 1 dag tot 4 dagen: dus voor ieder wat wils. Houd er rekening mee dat maar 500 trekkers per dag de Inca Trail mogen doen (ter bescherming van de ruïnes), dus boek je trekking tijdig en al in Nederland. Vooral juni tot en met september is het hoogseizoen.

peru-machu-picchu

Amazone

Een bezoek aan het Peruaanse regenwoud maakt je Peru reis écht afwisselend. De hoogtevlaktes wissel je in voor tropisch regenwoud, en de lama’s wissel je in voor papagaaien en kaaimannen. Maak een boottocht en spot de kaaimannen en otters die aan de waterkant leven. In de bomen zie je apen slingeren, en kun je een tropische duik (uiteraard bij een veilig stukje) niet weerstaan? Neem dan zeker je badkleding mee.

De reisspecialisten van Peru online, onderdeel van Riksja Travel, hebben zelf door het land gereisd en bovenstaande tips samengesteld op basis van eigen reiservaringen. Met bouwstenen (korte reisprogramma’s) kun je je eigen Peru rondreis samenstellen. Onderweg slaap je kleinschalig. De reisspecialisten adviseren je graag.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *