Een reis langs het wildlife van Costa Rica

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Een luiaard komt zonder haast voorbij gekropen. Kleurrijke toekans en papegaaien wisselen elkaar af en tussendoor kom je een enthousiast aapje tegen. Een reis door Costa Rica is een reis langs een grote afwisseling wildlife. Vijf bijzondere tips.

Ga je op vakantie naar Costa Rica, zorg er dan wel voor dat je in het bezit bent van een dierengidsje. Want herken jij een ‘Jezus Christ Lizard’ wanneer deze over het water langs komt rennen? Hieronder een aantal plekken waar je het beste dieren kunt spotten.

Tortuguero

Dit kleine eiland aan de Caribische kust is alleen per boot bereikbaar. Drie maanden per jaar is dit de broedplaats van schildpadden die hier aan land komen om eieren te leggen. Maar ook de overige maanden is het de moeite waard hierheen te reizen, al is het vanwege de jungle waar je doorheen vaart op weg naar het eiland toe. In het water liggen kaaimannen te luieren en af en toe, als je goed kijkt, rent er een Jezus Christ Lizard razendsnel voorbij. Dit beestje heeft brede pootjes met vliezen ertussen, waardoor hij over het water kan rennen. Vanaf het eiland kun je per boot diverse excursies maken om vogels te spotten en af en toe een nieuwsgierig aapje tussen de bomen door te ontdekken. En vergeet niet naar boven te kijken voor bijzondere vogels die overvliegen, zoals kleurrijke toekans.

costa-rica-krokodil

Cahuita en Manuel Antonio

Deze nationale parken vormen de thuishaven voor vele dieren. Een van de dieren die in deze parken regelmatig worden gespot is de luiaard. Dit eigenaardige dier beweegt zich, hangend op zijn kop, traag voort. Het grootste deel van de dag brengt hij slapend door, maar als je geluk hebt zie je dit beestje zich uitrekken om van de ene boom naar de andere te klauteren.

nationaal-park-costa-rica

Monteverde

Dit nevelwoud is erg vochtig waardoor er (bijna) altijd een mysterieuze mist hangt. Dit is dan ook de favoriete woonomgeving voor verschillende dieren, waaronder het boegbeeld van Costa Rica; de Roodoogboomkikker. Dit fotogenieke beestje komt vooral ’s avonds tot leven. Bij Monteverde heb je het kikkermuseum waar je zonder al te veel moeite dit mooie beestje kunt bewonderen. Een andere bijzondere kikker die je hier kunt zien is de ‘Strawberry bluejeans’ die zijn bijnaam dankt aan het rode lichaam en de blauwe pootjes.

costa-rica-kikker

San Gerardo de Dota

Deze vallei ligt ongeveer 80km ten zuiden van San Jose en staat bekend om de quetzal die hier voorkomt. Deze felgekleurde vogel is favoriet onder vogelliefhebbers. De beste kans om hem te zien is ’s ochtends vroeg. Zorg ervoor dat er wel een kenner met je meegaat die een geoefend oog heeft om deze bijzondere vogel te spotten.

Costa Rica reizen

Osa Peninsula

Aan de Zuid-Pacifische kust vind je het schiereilandje Osa Peninsula. Je vindt hier het Corcovado park met een grote variatie in flora en fauna. Voor de kust kun je goed snorkelen en op zee dolfijnen spotten. De beste manier om het Corcovado park te bezoeken is wandelend met een gids. Door de dichte begroeiing laten de dieren zich hier niet makkelijk zien, maar voor een getrainde gids is dit zijn tweede thuis. Maar ook buiten het park, wanneer je bijkomt van alle indrukken, is het de moeite waard je ogen goed open te houden. Kleurrijke kolibries komen drinken en in de boven rondom zie je aapjes spelen. Het enige wat je hoeft te doen is zitten en genieten van het uitzicht.

costa-rica-aap

Bovenstaande tips zijn samengesteld door de reisspecialisten van Costa Rica online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Zij hebben zelf door het land gereisd en adviseren je uit eigen ervaringen.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *