Drie populaire fietsbestemmingen in Europa

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Heb je al behoorlijk wat kilometers afgelegd in Nederland en wil je graag eens over de grens kijken? Of wil je gewoon fietsen tijdens de vakantie? Dan biedt Europa een uitgebreid scala aan mogelijkheden, waar de ene bestemming nog mooier is dan de ander.

Veel fietsroutes in Europa zijn ideaal voor mountainbikers en wielrenners. Naast mountainbikers en wielrenners hebben ook de reguliere fietsers op deze bestemmingen vele mogelijkheden. Doormiddel van een goede conditie, elektrische fietsen en/of de e-bike zijn de fietsbestemmingen voor velen toegankelijk. Hierdoor hebben we drie populaire fietsbestemmingen in Europa op een rijtje gezet.

1. Wallis in Zwitserland

Het Zwitserse Wallis bestaat voor het grootste deel uit hooggebergte, waardoor de gemiddelde temperaturen wat lager liggen. Meer dan vijftig bergen bevinden zich in het gebied. Daardoor is Wallis, naast een fietsbestemming, ook een geliefde wintersportbestemming, met maar liefst veertig pistes voor de fervent wintersporter. Verder biedt Wallis ook vele wandelroutes, klimmogelijkheden en natuurlijk fietsmogelijkheden! Tijdens het fietsen kan men bijvoorbeeld genieten van de schitterende routes langs de Rhône en de bekende wijnbergen. Voor ervaren fietsers is er de mogelijkheid om het hooggebergte op te zoeken. Daarnaast zijn er ook vlakkere fietsroutes, bijvoorbeeld langs de Rhône of de Rijn. In het westen van het land bevindt zich Jura die verder doorloopt tot in Frankrijk. Het noorden van de Jura biedt enkele uitdagende beklimmingen. Het oosten is daarentegen minder bergachtig maar telt toch enkele heuvels.

Foto: Irene Jakobs

Foto: Irene Jakobs

2. Fietsen in Slovenië

Volgens een onderzoek uitgevoerd door Wheel2Wheel Holidays was in 2012 Slovenië de fietshotspot van Europa! De reden van deze fietstoename in Slovenië is ontstaan door de centrale ligging van het land en de schitterende fietsroutes. Het land biedt ook voor gezinnen meer dan genoeg vlakke routes met vele fietspaden en weinig verkeersdrukte. De ervaren fietsers, wielrenners en mountainbikers kunnen hier genieten van de mooie routes in de verscheidene bergpassen. Het gebied van Kobarid en Tolmin behoren tot de meest populaire fietsbestemmingen van Slovenië. Dit gebied kent namelijk meer dan 73 fietstochten, voornamelijk langs de rivier de Nadiža. Deze fietstochten variëren van twintig tot vijftig kilometer en zijn verdeeld in verschillende moeilijkheid categorieën. Op deze manier is er een tocht voor elke fietser aanwezig. De makkelijke routes verlopen veelal door de dalen en hoogvlakten. De zwaardere tochten worden gefietst over bergwegen en paden van de Julische Alpen. Een kwalitatief goede fietsuitrusting wordt voor deze tochten zeker aangeraden.

3. Fietsen in Salzburgerland (Oostenrijk)

In dit gebied is de waterval van Krimml, de hoogste van Midden-Europa, te vinden. Prachtige fietsroutes door een ongerepte natuur kenmerken het landschap. Salzburgerland, gelegen in Oostenrijk, heeft in totaal 6000 verschillende fietspaden. Naast reguliere fietspaden kent dit gebied ook speciale mountainbikepaden voor de mountainbikers. De Tauernradweg is een van de populairste routes voor de ervaren fietser. Het startpunt begint bij de mooie watervallen van Krimml, via Kaprun, Werfen en Hallein wordt de tocht naar Salzburg voortgezet. Het Salzburgerland telt in totaal 2500 kilometer aan fietspaden en 5 kabelbanen tussen Glemmtal en Leogang. Voor de ervaren biker worden er regelmatig tours georganiseerd.


Fietsvakanties

Zelf graag een fietsvakantie boeken? Bijvoorbeeld naar één van bovenstaande bestemmingen? Fietsvakanties boek je bij de volgende betrouwbare reisorganisaties:

SNP Fietsvakanties

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *