‘Niet Ryanair, maar Pegasus goedkoopste van Europa’

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Niet de bekende maatschappijen Ryanair, easyJet of Wizz Air, maar Pegasus Airlines is de goedkoopste low-cost luchtvaartmaatschappij van Europa. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse website WhichAirline.com.

De meeste mensen zullen nog nooit van deze Turkse luchtvaartmaatschappij gehoord hebben. Toch blijkt uit het onderzoek dat Pegasus Airlines, een codeshare-partner van KLM, de laagste gemiddelde ticketprijs aanbiedt, gevolgd door het Hongaarse Wizz Air en Blue Air uit Roemenië. De Ierse prijsvechter Ryanair staat op plek vier. De tijd dat Ryanair de ene na de andere stunt uithaalde lijkt voorbij.

De gemiddelde prijs voor een vliegticket ligt bij Pegasus Airlines, inclusief alle toeslagen, op 62 euro. Bij de bekendere maatschappijen Wizz Air, Ryanair en easyJet betaal je respectievelijk 75 euro, 82 euro en 89 euro voor een ticket. Volgens WhichAirline zitten er bij Ryanair veel kosten in de toeslagen, die niet direct zichtbaar zijn maar wel bovenop de prijs komt die je dient af te rekenen. Zo waarschuwt de Britse website om goed op te letten of je 15 of 20 kilo bagage meeneemt. Als de reiziger voor het eerste kiest en toch 5 kilo meer meeneemt betaal je al gauw 100 euro extra op de luchthaven. Ook betaal je bij Ryanair een forse toeslag van 70 euro als je je instapkaart niet thuis hebt uitgeprint. Een duur kopietje.

Transavia in de middenmoot

Als we de cijfers van WhichAirline.com mogen geloven houdt Thomas Cook de reizigers voor de gek door het predikaat low-coster te dragen. Een ticket kost daar gemiddeld 205 euro. Ook Jet2 is duur, met 165 euro voor een vliegticket. Het onderzoek toont dat het Nederlandse Transavia een goede middenmotor is met een gemiddelde prijs van 155 euro.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *