Oad failliet: gaat mijn geboekte reis nog door?

Reisnieuws

1 Reactie Reageer

 

Gisteren werd bekend dat reisbureau Oad failliet is. Erg vervelend voor 1750 werknemers, maar ook 80.000 mensen met een geboekte reis bij Oad leven in onzekerheid. Zal hun vakantie of reis nog steeds doorgang vinden?

Reisbureau Oad is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), waardoor reizigers gedekt zijn bij een faillissement en ze dus geen zorgen hoeven te maken over hun geld. Samen met de curator zal het fonds nu een oplossing zoeken voor de geboekte reizen. Het streven is om voor alle geboekte reizen een vervangende reis te vinden. Lukt dit niet, dan keert het SGR een schadevergoeding uit.

Oad meldt in haar persbericht dat er wel nieuwe boekingen, wijzigingen of annuleringen kunnen worden aangenomen. De aanbetalingen die vanaf nu worden gedaan, zullen door de curator worden terugbetaald – als de reis niet wordt uitgevoerd.

Reizigers gestrand

Niet alleen de mensen die nog een vakantie open hebben staan leven in onzekerheid. De ongeveer 7000 mensen die nu met Oad in het buitenland zitten weten nog niet hoe en wanneer ze terug kunnen keren naar Nederland. Nu Oad failliet is verklaard mag het bedrijf officieel geen reizen meer uitvoeren. Ook in dit geval geldt echter dat de SGR zorg draagt voor de gestranden zodat ze gewoon naar huis kunnen.

Speciaal telefoonnummer

Reisbureau Oad en SRC Cultuurreizen hebben een speciaal telefoonnummer opgezet voor passagiers die met dringende problemen zitten: 0548-377112 (Oad) en 050-3123123 (SRC).

  1. Dirk schreef:

    Bedankt voor de info!

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *