Marrakech, het sprookje van Marokko

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Marrakech is een stad die eigenlijk door geen reiziger wordt overgeslagen in Marokko. Aankomen in Marrakech, is arriveren in een andere wereld. Een stad met de 1001 nacht sfeer. Pleinen met verhalenvertellers, slangenbezweerders, waarzegsters en lange tafels waar je aanschuift voor de échte kebab.

Behalve deze bekende beelden is Marrakech meer dan dat. Het Marokkaanse eten is een feestje op zich en in Marrakech kun je wat dat betreft je hart ophalen. De smaakpapillen worden op de proef gesteld als je op zoek gaat naar de smakelijkste hapjes. Struin door de medina met zijn labyrint aan straatjes en soukhs (markten). Het handigste is om dit met een gids te doen, zodat je niet verdwaalt in dit kleurrijke doolhof. Hij weet precies waar je de hapjes kunt vinden.

marrakech eten4

Zoetigheden hier, verse dadels daar, een hapje van een tajine zoals hij hoort te smaken en een schaaltje couscous als afsluiter. De Marokkaanse keuken is een van de meest gevarieerde keukens door de Arabische, Mediterraanse en Afrikaanse invloeden. Een avond sluit je, zoals de Marokkanen dat zelf ook doen, af met een glaasje muntthee. Of haal de ingrediënten in de souks en bereid je eigen maaltijd tijdens een kookcursus.

marrakech eten2

Een glaasje muntthee is niet zomaar thee… Een kopje thee drinken is hier een sociale bezigheid. Bij visite is het schenken van dit mierzoete drankje het eerste wat de vrouw des huizes doet. Maar het wordt ook gedronken om de tijd te stillen, na het eten, tijdens de onderhandeling en om vervolgens te proosten op de onderhandeling. In de souks zal je jongens met glimmende bladen van shop naar shop zien snellen, waar ze de thee op sierlijke wijze ( de pot thee ergens boven hun hoofd en het glas in hun andere ergens bij hun knieën) schenken.

marrakech eten3

Stel je rondreis door Marokko samen met Marokko online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Vraag hen naar deze excursie die je kan maken tijdens de bouwsteen Couscous proeven in de souks.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *