Op vakantie naar Macedonië, en wel hierom

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Nog niet zoveel Nederlanders denken bij een zonvakantie in de Balkan aan Macedonië. Kroatië is populair en ook Montenegro mag steeds meer toeristen verwelkomen. Daarom geven wij vijf redenen waarom een vakantie in Macedonië zeker de moeite waard is.

Eerst even een introductie van dit mooie land. Macedonië is één van de landen van het voormalige Joegoslavië en ligt ingeklemd tussen Servië, Kosovo, Bulgarije, Griekenland en Albanië. Het land ligt niet aan zee, wat ongetwijfeld voor sommige toeristen reden is om het land te mijden. Maar Macedonië beschikt wel over een groot meer: het Meer van Ohrid. De meeste inwoners zijn Macedonisch-orthodox. Daarnaast zie je ook moskeeën in Macedonië voor het islamitische deel van de bevolking.

Tot zover een korte introductie. Waarom is een Macedonië vakantie leuk? Lees hieronder onze vijf redenen.

Goedkoop

Laten we er niet omheen draaien: Macedonië is een goedkope vakantiebestemming. Niet alleen het leven in het land zelf – eten en drinken kost er vrijwel niets – maar ook de reizen naar Macedonië zijn niet duur. Nederlandse reisorganisaties als TUI bieden goedkope vakanties naar Macedonië aan. Ook in het hoogseizoen, waardoor je al voor een prikkie in de zon aan het Meer van Ohrid kunt liggen. Des te meer geld hou je over voor leuke dingen.

Prachtige natuur

Zoals je hierboven al leest kun je voor weinig geld een strandvakantie of zonvakantie in Macedonië boeken. Maar het land heeft veel meer te bieden dan aangename temperaturen in de zomer. Macedonië barst van de prachtige natuur. Voldoende voor een lange rondreis door Macedonië. Allereerst natuurlijk het Meer van Ohrid, waar je je alleen al goed kunt vermaken. Andere bezienswaardigheden zijn Nationaal Park Mavrovo en het nationale park Galičica met de gelijknamige Galičica berg.

Het nationale park Galičica

Het nationale park Galičica

Nog niet ontdekt door het massatoerisme

Terwijl Griekenland en Kroatië in de zomermaanden worden overstroomt door toeristen uit heel Europa, is het in Macedonië nog relatief rustig. Nog wel. Steeds meer reisorganisaties ontdekken de schoonheid van Macedonië en het zal dus niet lang meer duren voordat ook dit land iedere zomer bomvol zit met westerse zonaanbidders. Ga dus nu, nu het nog enigszins gevrijwaard is van het massatoerisme.

Nationaal Park Mavrovo

Nationaal Park Mavrovo

Zongarantie

In de maanden juli en augustus wordt het gemiddeld 25 graden in Macedonië. Gemiddeld. Want de thermometer schiet geregeld naar de 30 tot wel 35 graden. Heerlijk! Niet gebonden aan de schoolvakanties? Ook in de maanden juni en september is het met 22 tot 24 graden nog erg aangenaam. Ook aan zonuren in Macedonië geen gebrek. Tussen juni en september schijnt de zon 7 tot 9 uren per dag. Goed insmeren dus!

Meer van Ohrid

Eigenlijk is alleen het Meer van Ohrid al reden genoeg voor een vakantie in Macedonië. Dit meer op de grens met Albanië is één van de oudste en diepste meren van Europa en heeft toeristen heel veel te bieden. Rond het 349 km² grote meer vind je diverse kiezelstrandjes waar je bootjes kunt huren om het water op te gaan. Ook de meeste hotels en resorts zitten direct aan het Meer van Ohrid. De belangrijkste stad is Ohrid, met de Sveti Kliment kerk als belangrijkste bezienswaardigheid en de Sveti Jovan Kaneo kerk als meest gefotografeerde. Laatstgenoemde kerk staat op een klif boven het meer. Voor het mooiste uitzicht over Ohrid ga je naar Fort Samuil.

De Sveti Jovan Kaneo aan het Meer van Ohrid

De Sveti Jovan Kaneo aan het Meer van Ohrid

Vakantie in Macedonië boeken

Ben je overtuigd? Ongetwijfeld. Zo niet, bekijk dan snel het aanbod met vakanties in Macedonië op de website van TUI, Kras.nl of SNP Natuurreizen. Wedden dat je meteen wil boeken! Of boek alvast een los vliegticket naar Macedonië op WTC.nl – World Ticket Center en regel alles lekker zelf.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *